Μπάιντεν: Ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία» – Λάθος ερμηνεύτηκε, λέει ο Λευκός Οίκος


Προειδοποίηση σε αυστηρό τόνο προς τον Ρώσο πρόεδρο, να μην διανοηθεί να κινηθεί ούτε μια ίντσα εντός εδάφους του ΝΑΤΟ, απέστειλε σήμερα, Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Μπάιντεν τόνισε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, κάτι που ερμηνεύτηκε ως αλλαγή προσέγγισης από τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά στη Μόσχα. «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος κλείνοντας την ομιλία του μπροστά από το Βασιλικό Κάστρο στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου έσπευσε, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι ο Μπάιντεν με τη φράση του αυτή, δεν κάλεσε για αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.

«Αυτό που ήθελε να πει ο πρόεδρος ήταν ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή. Δεν συζητούσε για την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ούτε για αλλαγή καθεστώτος», επισήμανε ο αξιωματούχος, μετά την ομιλία Μπάιντεν στη Βαρσοβία.

Κατά την ομιλία του από την πολωνική πρωτεύουσα, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί στις υποχρεώσεις συλλογικής προστασίας που ορίζονται στον καταστατικό χάρτη του ΝΑΤΟ «με όλη τη δύναμη της συλλογικής μας δύναμης».



Πηγή