Πρωτοβουλία Κουμουτσάκου για επίσκεψη αντιπροσωπείας της Βουλής στο Κίεβο

Επίσκεψη από αντιπροσωπεία του ελληνικού Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, εισηγείται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι «οι δραματικές εξελίξεις και η διαφαινόμενη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων εισβολής από τη Ρωσική Ομοσπονδία συνηγορούν για περαιτέρω πολιτική υποστήριξη της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζοντας ότι από την έναρξη του πολέμου, η ελληνική κυβέρνηση, έχει λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ουκρανίας, μια θέση που είναι απολύτως συμβατή με τις διαχρονικές αρχές και αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όπως η ανεξαρτησία των κρατών, η κυριαρχία τους και η προστασία της εδαφικής τους ακεραιότητας, ο κ. Κουμουτσάκος προτείνει την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, αποτελούμενη από το Προεδρείο και μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ουκρανίας.

Πηγή