Κεραμέως για επεισόδια στο ΑΠΘ: Παραλογισμός να πρέπει να εξηγήσουμε γιατί χτίζεται βιβλιοθήκη

Υπεραμύνθηκε, για μία ακόμη φορά, του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο, σε τηλεοπτική της συνέντευξη με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το νωρίς μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

«Το Τμήμα του Βιολογικού του ΑΠΘ βρίσκεται στο επίκεντρο διότι αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει τον νόμο. Εκεί όπου έγιναν τα επεισόδια σήμερα, λειτουργούσε μία κατάληψη για 34 συναπτά έτη. Αυτή η κυβέρνηση με νόμο που ψήφισε το 2019 έβαλε τέλος σε αυτή την ιστορία και ο μόνος λόγος που είναι στην επικαιρότητα αυτό το θέμα σήμερα, είναι επειδή βάλαμε τέλος σε αυτή την κατάληψη και πλέον χτίζεται μια βιβλιοθήκη στον χώρο αυτόν» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Αυτός όμως είναι ο παραλογισμός, δυστυχώς. Να πρέπει να εξηγήσουμε γιατί είναι φυσιολογικό να χτίζεται μια βιβλιοθήκη εκεί. Πάντως η κυβέρνηση μας είναι απολύτως αποφασισμένη να αναβαθμίσει το ακαδημαϊκό περιβάλλον και να κάνει τα αυτονόητα, έστω κι αν αυτά άργησαν κάποια χρόνια», σημείωσε.

Πηγή