Κύπρος: Αλλαζονική συμπεριφορά κοινοτάρχη απέναντι σε ιδιοκτήτες ζώων, δημοσιογράφους αλλά και νομοθεσία

Ήτανε 23 Φεβρουαρίου όταν μέσα από το typosepeirou.gr παρακολουθούσαμε έκπληκτοι την Κυπριακή Πολιτεία να έχει ρόλο απλού θεατή σε ένα “παιχνίδι συμφερόντων” επιχείρησης των real estate σε βάρος αθώων ψυχών. Μόλις πέντε μήνες αργότερα, η Κυπριακή Δημοκρατία έρχεται ξανά στην προσοχή μας για ακόμη ένα λάθος λόγο που αυτή την φορά φέρει κιόλας την υπογραφή του δημοσίου

“Ο νόμος ότι θέλει ας λέει” δήλωσε σε τοπικό ΜΜΕ κοινοτάρχης στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα κατά την διάρκεια απάντησης του για περιστατικό που είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή Σύμφωνα με φωτογραφία σε ρεπορτάζ του Κυπριακού ενημερωτικού ιστότοπου NEWSfeedCY στις 6/6 έχει βεβαιωθεί παράβαση ύψους 50€ από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα με αιτιολογία την παραμονή του σκύλου σε παραλία, οι ιδιοκτήτες των σκύλων αντέδρασαν αναφέροντας πως απλά περπατούσαν στον πεζόδρομο τηρώντας όλα τα μέτρα που πηγάζουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Πράγματι σε επικοινωνία του προαναφερθέντος ενημερωτικού μέσου με τον τοπικό κοινοτάρχη εκείνος επιβεβαίωσε πως οι σκύλοι ήταν στο πεζοδρόμιο λέγοντας «Το συμβούλιο πήρε την απόφαση ότι απαγορεύονται τα σκυλιά, κατά μήκος του πεζόδρομου».

Μία απόφαση η οποία προσκρούει στον Κυπριακό νόμο κατά τον οποίο μόνο η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει την διέλευση ή παραμονή ζώων σε συγκεκριμένο χώρο κάτι το οποίο εξάλλου γνώριζε αλλά και αγνοούσε ο κοινοτάρχης δηλώνοντας «ο Νόμος ότι θέλει ας λέει. Εγώ θα τους καταγγέλλω κάθε μέρα ώσπου να βάλουν νουν»

Ανακοίνωση εξέδωσε σχετικά το «Κόμμα για τα Ζώα» Κύπρου

Διαφωνούμε με την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα Διαμαρτυρία το Σάββατο 30 Ιουλίου, η ώρα 18.00 στον πεζόδρομο Αγ. Τύχωνα Η διακίνηση σκύλων σε δημόσιους χώρους όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπο με αποφάσεις οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές και άλλες διαδικασίες όσον αφορά τη δημόσια διακίνηση πολιτών ή ζώων σε δημόσιους χώρους. Εάν δεν ονομάζονταν δημόσιοι χώροι τότε τι θα έπρεπε να λέγονται κύριοι του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα;

Η απόφασή σας είναι απαράδεκτη και δεν αγγίζει την ουσία της όλης υπόθεσης. Κάνετε αναφορά για παραλίες και λουόμενους και τελικά βαπτίζεται και εσείς αλλά και ο Υπουργός Εσωτερικών τον πεζόδρομο ως παραλία; Κύριοι συνέλθετε. Ο πεζόδρομος είναι δημόσιος και για την κατασκευή του πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες. Η ελεύθερη διακίνηση σε δημόσιους χώρους δεν μπορεί να αποτελεί παρανομία και ούτε και εσείς έχετε το δικαίωμα στέρησης της διακίνησης των πολιτών με τη συνοδεία των τετράποδων φίλων και μελών της οικογένειάς τους.

Για τους πιο πάνω λόγους το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου διοργανώνει διαμαρτυρία το Σάββατο 30 Ιουλίου η ώρα 18.00 το απόγευμα στον πεζόδρομο του Αγίου Τύχωνα. Καλεί λοιπόν, όλους τους φίλους και φίλες να προσέλθουν με τα ζώα τους στο χώρο του Αγίου Τύχωνα και όλοι μαζί θα περπατήσουμε σε όλο το μήκος του πεζόδρομου.

Εάν επιθυμεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα να θεωρήσει ότι παρανομούμε τότε είμαστε έτοιμοι και γι’αυτή την περίπτωση. Διαφορετικά τους καλούμε όπως κατεβάσουν τις παράνομες απαγορευτικές πινακίδες και να τοποθετήσουν κατάλληλες οι οποίες να επιτρέπουν μεν την διακίνηση, όμως να ξεκαθαρίζεται ότι οι παρανομούντες που δεν έχουν δεμένο με λουρί τον σκύλο τους ή δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους τότε ναι θα διώκονται σύμφωνα πάντοτε με τον περί σκύλων νόμο.

Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε μέρα με την μέρα ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι η μόνη που υιοθετεί μια φιλοζωική πολιτική του «Φαίνεσθαι» κάτι το οποίο επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο ο (αντί) φιλοζωικός νόμος του 2021 για λόγους που στο παρελθόν έχουμε αναλύσει αλλά τα βήματα της ακολουθούν (έστω και μέσω τοπικών οργάνων) και τα γύρω κράτη

Ας ελπίσουμε σε μια (απρόσμενη) θετική αλλαγή

Πηγή φωτογραφίας: NEWSFeedCY.com

Με πληροφορίες του NEWSFeedCy