Μάτι: Αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταθέτουν κάτοικοι και Ζωή Κωνσταντοπούλου


Υπομνηματική αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για «το κακούργημα της Έκθεσης κατά συρροή» σε βάρος των 103 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και των επιζώντων θυμάτων, της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι, πρόκειται να καταθέσει αύριο, Τετάρτη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με κατοίκους που βίωσαν τις δραματικές ώρες της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, τη Ραφήνα και το Νέο Βουτζά.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει ότι «με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της Δικαιοσύνης, όσα συνέβησαν το 2018 στην Ανατολική Αττική αποτελούν πλημμελήματα, αδικήματα εξ αμελείας», εκφράζει ωστόσο τη διαφωνία της τονίζοντας ότι «τα στοιχεία της υπόθεσης βοούν ότι τελέσθηκε κακούργημα, αλλά και ότι έγιναν επισταμένες προσπάθειες συγκάλυψής του».

«Την διάπραξη κακουργήματος έχουν διαγνώσει ήδη αρκετοί αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, των οποίων όμως οι ενέργειες για τη διερεύνηση προσκρούουν σε ένα τείχος προστασίας των υπαιτίων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού της γραφείου.

window.setTimeout(function() {
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘316067372320470’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);



Source link