Ελλάδα: Διπλάσιοι οι αστυνομικοί στα αεροδρόμια και τις πύλες εισόδου της χώρας

“Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ελκυστικός, αλλά και ασφαλής τουριστικός προορισμός” υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε ο διπλασιασμός, σε σχέση με πέρυσι, των αστυνομικών που υπηρετούν στις πύλες εισόδου και εξόδου, αλλά και οι στοχευμένες εκπαιδεύσεις του προσωπικού διαβατηριακού ελέγχου.
Η αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και τις πύλες εισόδου της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης, που διεξήχθη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Λ. Οικονόμου, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κ. Σκούμα, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Γ.Κανέλλου, του Προϊσταμένου Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγου Δ. Μάλλιου και 21 Αστυνομικών Διευθυντών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και την επιτυχή διαχείριση του αυξημένου αριθμού επισκεπτών στη χώρα, από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Όπως ανέφερε, «με έγκαιρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, διπλασιάσαμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας, με 1.090 επιπλέον αστυνομικούς που προστέθηκαν στους ήδη υπηρετούντες 1.050».