Διακοπές για 600 παιδιά από την Ουκρανία σε ελληνικές κατασκηνώσεις το καλοκαίρι


Η πρώτη ομάδα που αποτελείται από 117 παιδιά, ηλικίας από έξι έως 15 ετών, και τους 22 συνοδούς τους, από την Μπούτσα της Ουκρανίας, πέρασε χτες το βράδυ τα ελληνικά σύνορα από τον Προμαχώνα και φιλοξενήθηκε για ένα βράδυ στη δομή της Σιντικής. Πούλμαν του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έχουν αναλάβει τις εσωτερικές μετακινήσεις τους σε Χαλκιδική, Αττική και Πελοπόννησο.

Σήμερα το απόγευμα τα παιδιά έφτασαν στην Αθήνα και έξω από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων τους υποδέχτηκαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, και ο πρέσβης της Ουκρανίας, Σεργκέι Σουτένκο.

«Δεν είναι στις δυνάμεις μας να τερματίσουμε τον πόλεμο, ούτε να σβήσουμε από τις παιδικές ψυχές το τραύμα που τους έχει αφήσει η απώλεια, η καταστροφή, η βία του πολέμου. Αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι λίγες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς για να βάλουμε μια θετική ανάμνηση μέσα στις τόσο σκληρές εικόνες, που τόσο βάναυσα τραυμάτισαν την τρυφερή τους ηλικία και ένα λιθαράκι για να χτίσουμε την υπόσχεση μιας δυνατής φιλίας για τη ζωή τους σε ένα ειρηνικό μέλλον για το οποίο παλεύουμε», επεσήμανε η υφυπουργός, Σοφία Βούλτεψη, κατά την υποδοχή τους.

window.setTimeout(function() {
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘316067372320470’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);



Source link