Τουρισμός: Πόλος έλξης ξενοδοχειακών επενδύσεων η Αθήνα


Σε μία από τις περιοχές της Ευρώπης με τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες εξελίσσεται η Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της GBR Consulting, την τελευταία πενταετία 71 νέα ξενοδοχεία άνοιξαν τις πύλες τους σε κεντρική, νότια, βόρεια και δυτική Αθήνα.

Ο αριθμός είναι ιδιαίτερα υψηλός δεδομένου ότι οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες αντιπροσωπεύουν το 20% του συνόλου των ξενοδοχείων και το 14% του συνόλου των ξενοδοχειακών δωματίων που υπάρχουν διαθέσιμα αυτή την στιγμή στην Αθήνα. Επιπλέον, η πλειονότητα των νέων ξενοδοχειακών καταλυμάτων μάλιστα, ανήκουν στην κατηγορία των τεσσάρων και πέντε αστέρων, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το εγχώριο τουριστικό προϊόν.

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων της GBR Consulting, τα περισσότερα ξενοδοχεία προστέθηκαν στην κατηγορία των 4 αστέρων, το 32% αυτών ήταν πεντάστερα και το 12% των νέων ξενοδοχειακών δωματίων της πρωτεύουσας ανήκαν στην κατηγορία των τριών αστέρων.

window.setTimeout(function() {
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘316067372320470’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);



Source link