«Δεν έβλεπα φως, μόνο σκοτάδι»: Νεαρή μιλά για το bullying που δεχόταν στο σχολείο από 14 ετών


Μια 18χρονη κοπέλα από τη Βόρεια Ελλάδα ανοίγει την καρδιά της και μιλά για το σχολικό bullying που βίωνε από τα 14 της χρόνια, πώς κατάφερε να βγει πιο δυνατή από τον εκφοβισμό και τις απειλές συμμαθητών της και παράλληλα στέλνει μήνυμα συμπαράστασης σε άλλα παιδιά που μπορεί να βιώνουν τέτοιες συνθήκες.

«Το μόνο που με κράτησε μέχρι σήμερα και συνεχίζω να παλεύω, αν και έχω ταλαιπωρηθεί ψυχολογικά από αυτό που μου συνέβη, είναι οι γονείς μου, η αγάπη τους και η ευθύνη που ένιωθα απέναντι τους να μην τους στενοχωρήσω ποτέ. Δεν ξέρω που θα μπορούσαν να έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, ειλικρινά είναι κάτι που δεν μπορώ να δώσω απάντηση» εξομολογείται στο grtimes.gr για τον λόγο που αποφάσισε να μιλήσει για τα όσα έζησε.

«Αποφάσισα να μιλήσω για αυτό που μου συνέβη. Δεν ήταν απλό για μένα, πιστέψτε με. Όλα αυτά τα χρόνια υποφέρω. Οι εικόνες από εκείνη την περίοδο δεν θα φύγουν ποτέ από τη ζωή μου, από το μυαλό μου, από την ψυχή μου. Λέξεις ειπωμένες με τόσο μίσος και κακία από ένα συμμαθητή μου. Που αποφάσισε να μου επιτεθεί λεκτικά, να μου κάνει μπούλινγκ, εστιάζοντας στην εξωτερική μου εμφάνιση. “Πελεκάνε, γυαλάκια, ανώμαλη, πόρνη”. Λέξεις, βρισιές, με ήχο και τόνο κακοποιητικό. Σε ένα κορίτσι στα 14 του, να ακούει όλα αυτά κάθε μέρα… Το σκέφτεστε λίγο; Κάθε μέρα… Το ίδιο μαρτύριο. Προσπαθούσα να το κρύψω από τους γονείς μου, δεν ήθελα με τίποτα να καταλάβουν ότι συμβαίνει αυτό, δεν ήθελα να τους στενοχωρήσω», συνεχίζει.

window.setTimeout(function() {
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘316067372320470’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);



Source link