Γαύδος: Κλείνει το δημοτικό σχολείο – Ούτε Γυμνάσιο στο νησί λόγω έλλειψης μαθητών


Κλείνει το δημοτικό σχολείο στη Γαύδο λόγω έλλειψης μαθητών. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, απαντά γιατί είναι αδύνατη η ίδρυση ενός τμήματος Γυμνασίου στο νησί μόνο για δύο μαθητές.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει το καθολικό αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού για δημιουργία Γυμνασίου προκειμένου η οικογένεια με τρία παιδία που υπάρχει σε αυτό να μην χωριστεί και εγκαταλείψει το νησί. Ήδη η μητέρα αναγκάζεται να μετοικήσει στην Κρήτη μαζί και με το 3ο παιδί της οικογένειας που είναι στο νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω τον αγρότη πατέρα. Ο κ. Κόπτσης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι αδύνατη η δημιουργία ενός μόνο τμήματος Γυμνασίου στο νησί.

Όπως είπε ο ίδιος, «απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί γιατί υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας» δήλωσε ο κ. Κόπτσης τονίζοντας ότι δεν μπορούν να παραλειφθούν μαθήματα γιατί καταστρατηγείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το καταστατικό. Όπως δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας θα είναι αμφίβολο να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και ακόμα και αν βρεθούν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

window.setTimeout(function() {
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘316067372320470’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
}, 3000);Source link