Ήπειρος: Αστυνομικοί του Μετσόβου κολαούζοι του Καχριμάνη!

Καχριμάνης Αλέξανδρος, Καχριμάνης Γεώργιος, Α.Τ Μετσόβου, Στάβλοι, Διάταγμα Ζαγωρίου, Ήπειρος, Μέτσοβο, Τύπος Ηπείρου, stotapsi,

Περιμέναμε ότι κάποια κάλυψη- όπως έκανε πάντα- θα παρείχε το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου στον κ.Γιώργο Καχριμάνη, γιό του Περιφερειάρχη, αλλά αυτή τη φορά το παράκανε, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλιθίους.
Κάναμε μιά καταγγελία με φωτογραφικά ντοκουμέντα στις 9 Σεπτεμβρίου, ότι στη θέση «Πολιτσιώρα» του Μετσόβου, όπου βρίσκονται οι μόνιμες (με άδεια πρόχειρου καταλύματος!) τεράστιες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις Καχριμάνη, έγιναν αλλά και βρίσκονταν από ημέρες σε εξέλιξη εργασίες και μάλιστα με εκσκαφέα ξήλωναν το πρανές του βουνού και μετέφεραν χώματα.

Η ιδιαιτερότητα της παρανομίας βρίσκεται στο ότι η περιοχή υπάγεται στα «Διατάγματα Ζαγορίου» και οι όποιες δράσεις διέπονται από ειδικούς όρους- που στην προκειμένη περίπτωση καταστρατηγούνται (από χρόνια).

Η απάντηση- άνευ υπογραφής- που μας έστειλε στις 14 Σεπτεμβρίου το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου,  μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν οι άνθρωποι εκεί είναι καλά κι αν έχουν συναίσθηση της αποστολής τους:

Δεν διαπίστωσαν, λένε, εργασίες σε εξέλιξη, ούτε βρήκαν κάποιον υπεύθυνο!!!

Δηλαδή δεν είδαν μηχανήματα, αυτά που είδαν όλοι και ο φωτογραφικός φακός, ούτε το βουνό σκαμένο, ούτε στις εγκαταστάσεις του τίποτε … «περίεργο», ούτε λύματα να τρέχουν, ούτε καμιά παρανομία!!!

Βεβαίως εξαρτάται πότε πήγαν για έλεγχο, αν τους άφησαν δηλαδή πρώτα να τελειώσουν

(τόσες ημέρες δεν έβλεπαν τίποτε;), αλλά όλα τα παραπάνω τα έκαναν «γαργάρα» και για αυτό προώθησαν, λέει, την καταγγελία μας σε άλλες υπηρεσίες, αλλά το σημαντικό είναι ότι ίσως να παραπλάνησαν και τους προϊσταμένους τους!

 Κι άλλη φορά όμως αστυνομικοί του Τμήματος Μετσόβου κάλυψαν τον Περιφερειάρχη και το γιό του. Και όταν είχε αρχίσει η παράνομη εργασία για τους «στάβλους» και όταν η Εισαγγελική Αρχή παρήγγειλε αυτοψία- και που τα είδαν όλα καλώς καμωμένα!

Τελικά θα πρέπει να μας πούνε- όσοι συμπράττουν στη συγκάλυψη παρανομιών- ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους γιατί φοβούνται την οργή του κ.Αλέξ. Καχριμάνη ή διότι είναι φίλοι του ή του χρωστάνε κάποια χάρη, ίσως που τους επιτρέπει να υπηρετούν στο Μέτσοβο!

Χωρίς περιστροφές λέμε ότι θα πρέπει να ντρέπονται και τους καταγγέλλουμε ευθέως για διαφθορά και θεωρούμε πως είναι παντελώς ανίκανοι και ανάξιοι του λειτουργήματός τους.

Καλούμε δε τους προϊσταμένους τους, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή κ.Δούβαλη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων κ.Μουσελίμη να παρέμβουν.

Όχι για να τους τιμωρήσουν, αλλά για να απονείμουν το … βραβείο υποταγής και παροχής καλών υπηρεσιών προς τον Περιφερειάρχη και το γιό του, με την παρότρυση προς όλους τους συναδέλφους  τους να τους μιμηθούν για να έχουν την εύνοια  ισχυρών πολιτικάντηδων, θέτοντας τον εαυτό τους στην υπηρεσία τους ως κολαούζοι και σφουγγοκολάριοι…

Δείτε όμως τη δική καταγγελία και τι απάντησε το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου…

Η ΓΕΛΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΗΠΕΙΡΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Μέτσοβο Τ.Κ. 44200
Tηλ: 26560. 41233 & fax: 2131527397
Αριθμ. Πρωτ. :9009/20/1447-α’
 Σχετ: Η από 09/09/2022 έγγραφη καταγγελία σας που απεστάλη στην Υπηρεσία μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής έγγραφης καταγγελίας σας η οποία περιήλθε εν γνώση μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας γνωστοποιούμε ότι αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν στην θέση «Πολιτσιώρα» Μετσόβου όπου βρίσκεται η αναφερόμενη κτηνοτροφική εγκατάσταση, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουν διαπιστωθεί εργασίες εν εξελίξει, ούτε ανευρέθηκε στο χώρο κάποιος υπεύθυνος αυτής.
Προς τούτο και προς έλεγχο των καταγγελλομένων σας, απεστάλη η καταγγελία σας στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα στο Δασαρχείο, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, ώστε αρμόδια συνεργεία τους διενεργήσουν αυτοψία του χώρου κτλ.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Πηγή: stotapsi.gr