Μιχαηλίδου για αναδοχές: Η προστασία και η φροντίδα κάθε παιδιού ήταν και είναι προτεραιότητά μας


Στη σπουδαιότητα της αναδοχής και στην αξία της πρώτης αγκαλιάς στη ζωή ενός παιδιού αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην ημερίδα «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά», που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής-Παράρτημα Αναρρωτηρίου Πεντέλης και ο δήμος Βριλησσίων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου, «η προστασία και η φροντίδα κάθε παιδιού ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Εργαζόμαστε εντατικά, όχι μόνο για την πλήρη αποϊδρυματοποίηση, αλλά και για την πρόληψή της, γιατί η ιδρυματική φροντίδα, σίγουρα, δεν μπορεί να καλύψει τις συναισθηματικές και ψυχικές ανάγκες των παιδιών. Γι’ αυτό, ενισχύουμε διαρκώς τον θεσμό της αναδοχής, για να δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε παιδί να μεγαλώσει σε μια οικογένεια, αυτή που θα νιώθει δική του, γιατί η αναδοχή και η πρώτη αγκαλιά αλλάζει όχι μόνο τη ζωή ενός παιδιού, αλλά και εκείνου που θα την δώσει».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, 1.477 παιδιά μεγαλώνουν σήμερα σε δομές παιδικής προστασίας. Από αυτά, τα 111 προορίζονται για υιοθεσία, ενώ για έναν αριθμό παιδιών η επανασύνδεση με τη βιολογική οικογένεια ή η αποκατάστασή τους σε εναλλακτικές μορφές διαβίωσης αποτελεί προτιμότερη επιλογή. Αντίστροφα, 576 παιδιά όλων των ηλικιών προορίζονται για αναδοχή, «κάνοντας έτσι την αναδοχή το μέσο οικογενειακής αποκατάστασης για την πλειονότητα των παιδιών των ιδρυμάτων».



cnn.gr