Ήπειρος: Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τον Λάμπρο Γεωργόπουλο για την Περιφέρεια Ηπείρου

Περιφέρεια Ηπείρου, ¨ΦΩΣ¨, Γεωργόπουλος Λάμπρος, Κώστας Καλογράνης, Ήπειρος

Την στήριξη της Περιφερειακής Παράταξης Ηπείρου, «ΦΩΣ» με επικεφαλής τον Λάμπρο Γεωργόπουλο, ανακοινώνει το Πράσινο Κίνημα.
Όπως είναι γνωστό, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το Πράσινο Κίνημα, θα συμμετέχει με δικά του ή με υποστηριζόμενα σχήματα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και σε όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους. Πρόκειται για μία συνδυαστική πολιτική προσπάθεια, αφού το Πράσινο Κίνημα, θα συμμετέχει και στις Εθνικές Εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα. Στην Περιφέρεια Ηπείρου, μία περιοχή με έντονη περιβαλλοντική υποβάθμιση, συμπλέει με τον Λάμπρο Γεωργόπουλο και την Περιφερειακή Παράταξη «ΦΩΣ», στην προσπάθεια  να αλλάξει η συνεχιζόμενη κατιούσα πορεία της Ηπείρου και να επανέλθει η ευημερία στους πολίτες. 

Η συνεργασία, αυτή είναι σε προγραμματική βάση 10 Σημείων, όπου από κοινού θα αγωνιστούμε για τα εξής:  

– Νέα φιλοσοφία στη Διαχείριση των Απορριμμάτων, με έμφαση στη Διαλογή στην Πηγή, Επανάκτηση, Επαναχρησιμοποίηση, που είναι εξάλλου και η κατεύθυνση της Ε.Ε. για την Πράσινη Μετάβαση. Να συμμετέχει και η Ήπειρος στη δημιουργία των νέων «πράσινων» αυτοχρηματοδοτούμενων θέσεων εργασίας με την παράλληλη δρομολόγηση οικονομικών κινήτρων, με στοχευμένες πολιτικές, για όποιες επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν πάνω από 90% την κυκλική οικονομία, στο σύνολο των εργασιών τους. 

– Αναβάθμιση των Αγροτικών πολιτικών στη λογική της Ε.Ε. η οποία προωθεί και χρηματοδοτεί τη «Στρατηγική από το χωράφι στο πιάτο» και εντάσσει στην κυκλική οικονομία την αντιμετώπιση της απώλειας τροφίμων καθώς και την πρόληψη της σπατάλης στοχεύοντας σε υγιεινά & βιώσιμα διατροφικά μοντέλα. Προώθηση του Αγροτικού Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Αγροδιατροφής, ενίσχυση της εξαγωγικής δυναμικής των τοπικών αγροτικών brand names.  

– Ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, που είναι πλέον θεσμοθετημένα και στην Ε.Ε. ως ο τρίτος οικονομικός πυλώνας. Δημιουργία εξειδικευμένων πολιτικών προτάσεων για την εισροή χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε. 

– Αποτροπή των εξορύξεων Υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, εξέλιξη αρνητική για περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και πολιτισμικούς λόγους.  

– Προώθηση προτάσεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα.

– Ειδικές πολιτικές για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα, χρησιμοποιώντας τα ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. και την εξειδικευμένη επιστημονική κοινότητα. 

– Ψηφιακή και ηλεκτρονική ολοκλήρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

– Εισαγωγή φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας με συγκεκριμένες πολιτικές, και ολοκληρωμένο μελετημένο σχέδιο. Αποτροπή της αλόγιστης τοποθέτησης ανεμογεννητριών, που η συγκεκριμένη διοίκηση επέτρεψε χωρίς να αντιδράσει δυναμικά. Εισαγωγή της ηλεκτροκίνησης και σχεδιασμό για την έργα υποδοχής του «πράσινου» υδρογόνου που είναι η επόμενη ημέρα. 

– Εισαγωγή της έννοιας των «πράσινων προμηθειών» και στην Περιφέρεια Ηπείρου σε ποσοστό τουλάχιστον 15%.

– Καταγραφή, παρακολούθηση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας, σε κοινωνική και αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Για την συγκεκριμένη συμφωνία ο συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Το Πράσινο Κίνημα, μαζί με τον Λάμπρο Γεωργόπουλο, θα αγωνιστούμε στην Περιφέρεια Ηπείρου να επανέλθει το «ΦΩΣ», που φανερά λείπει τα τελευταία χρόνια. Η συνεργασία αυτή είναι σε προγραμματική βάση, όπου με «πράσινο» πρόσημο, θα συμβάλουμε με τις δυνάμεις μας να πάψει να είναι η Ήπειρος, ουραγός Περιφέρεια στην Ε.Ε.».