Άρτα: Σεμινάρια χρήσης απινιδωτή για όλα τα αθλητικά σωματεία

Ήπειρος, Άρτα

Σε μια ακόμη συνεργασία προχωρά η Δημοτική Αρχή για τη στήριξη του αθλητισμού και την προάσπιση της υγείας των Αρτινών, με στόχο να δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες προφύλαξης, αλλά και άμεσης επέμβασης σε έκτακτες περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής στους αθλητικούς χώρους.

Έτσι, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Αθλητισμού, το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού του Δήμου Αρταίων, μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών και το τμήμα Ερυθρού Σταυρού Άρτας Περιφερειακό Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ., Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, ετοιμάζονται να παραδώσουν σεμινάρια για τη χρήση απινιδωτή.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα αθλητικά σωματεία της Άρτας και αφορούν την εκμάθηση οδηγιών βασικής υποστήριξης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED).

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 από 09.00 με 15.00 στην αίθουσα Διώνη.

Η δράση είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλα τα αθλητικά σωματεία, όχι μόνο του Δήμου Αρταίων αλλά και του Νομού Άρτας.

Παρέχεται πιστοποίηση με πενταετή διάρκεια.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και θα πιστοποιηθούν σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο, σε σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες στην εφαρμογή βασικής υποστήριξης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS/AED).

Παρακαλούμε για τις δηλώσεις συμμετοχής σας  με ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός  και τηλέφωνο επικοινωνίας, στο e-mail: rizos@arta.gr, και στο τηλέφωνο: 26813 62162.