Ανάπτυξη 15% ανακοίνωσε η RSM για το 2022


Η RSM, το 6ο μεγαλύτερο δίκτυο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων, ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, γεγονός το οποίο αντιστοιχεί σε ανάπτυξη 15% για το 2022 παγκοσμίως.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το δίκτυο παρουσιάζει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, με αποτέλεσμα η συνολική αύξηση για την προηγούμενη τριετία να ανέρχεται στο 41,7%. Παράλληλα, ανακοίνωσε την Παγκόσμια Στρατηγική του δικτύου για το 2030 μέσω της οποίας στοχεύει σε συνεχή αναπτυξιακή πορεία προσφέροντας μακροχρόνια προστιθέμενη αξία προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Για το 2022, η RSM σημείωσε διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης και αύξησης εσόδων σε όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται. Ειδικά, στην Ευρώπη, κατέγραψε αύξηση 17% με συνολικά έσοδα 1,25 δις δολάρια, ενώ ανά τον κόσμο η ανάπτυξη ανέρχεται σε 26% για τη Λατινική Αμερική, 19% για την Ασία, 14% για τη Βόρεια Αμερική, 17% για τη Μέση Ανατολή, 17% για τη Βόρεια Αφρική και 10% για την υπόλοιπη Αφρική.

Παράλληλα, με επίκεντρο τη δημιουργία μιας κουλτούρας συμπερίληψης και αναγνώρισης των ταλέντων κάθε μέλους της ομάδας ξεχωριστά, η RSM συνεχίζει να προσελκύει μεγάλο αριθμό επαγγελματιών και συμβούλων που εντάσσονται στον οργανισμό για να πετύχουν τους στόχους και την ανέλιξή τους, μετρώντας συνολικά 57,000 συναδέλφους ανά τον κόσμο. Ενισχύοντας τη δυναμική κουλτούρα του δικτύου, τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταγραφεί αύξηση 18% στον αριθμών των νέων συναδέλφων που παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, μέσω των 860 γραφείων του δικτύου σε 120 χώρες παγκοσμίως.

Ο Βασίλης Πετίνης, Managing Partner της RSM Greece, δήλωσε «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που το δίκτυό μας μεγαλώνει και καταγράφει συνεχώς επιτυχίες. Η ανάπτυξή μας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις σύγχρονες προκλήσεις. Επενδύουμε στις δεξιότητες της ομάδας μας και του κάθε συναδέλφου ξεχωριστά, αναπτύσσουμε νέες τεχνολογικές υποδομές και εκσυγχρονίζουμε το λειτουργικό μας μοντέλο και τις διαδικασίες μας με γνώμονα την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας. Δεσμευόμαστε ότι και στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη στις επιχειρήσεις και στους συνεργάτες που μας εμπιστεύονται και να οικοδομούμε μακροχρόνιες συνεργασίες μέσω υψηλής ποιότητας εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών».

Η συνεχής ανάπτυξη του δικτύου στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την RSM, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη, καθώς κινούνται στρατηγικά με την συμβολή εξειδικευμένων συμβούλων, παρά τις σημαντικές αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης – πόλεμος στην Ουκρανία, αύξηση ενεργειακού κόστους, διαταραχή στις εφοδιαστικές αλυσίδες, έλλειψη κατάλληλων στελεχών.

Σημαντική αύξηση ύψους 20%, συγκριτικά με το 2021 παρατηρήθηκε στη αξιοποίηση συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η αυξημένη δραστηριότητα στις συγχωνεύσεις και εξαγορές σε όλη την Ευρώπη οδήγησε την RSM σε 624 συμβουλευτικές συνδιαλλαγές το 12μηνο μέχρι τον Ιούνιο 2022, σε διάφορους τομείς – τεχνολογία, μέσα ενημέρωσης, τηλεπικοινωνίες, μεταποίηση – οι οποίες συνέβαλλαν σε μια επιτυχημένη χρονιά στρατηγικών συνεργασιών. Η παροχή υποστήριξης σε επιχειρήσεις με συγχωνεύσεις και εξαγορές οδήγησε σε αύξηση 58% στα έσοδα του δικτύου στην Ευρώπη.

Με κάθε μέλος του δικτύου να βρίσκεται στρατηγικά δίπλα στις επιχειρήσεις, η RSM παρουσιάζει αύξηση σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ευρώπη, όπου παρατηρείται ανάπτυξη 18% στις ελεγκτικές υπηρεσίες, 16% στις φορολογικές υπηρεσίες και 12% στις λογιστικές υπηρεσίες.Καθώς τα φαινόμενα του “War for Talent” και του “Great Resignation” αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην Ευρώπη, διαπιστώθηκε υψηλή ζήτηση για εξωτερικές αναθέσεις (outsourcing) και συμβουλευτικές υπηρεσίες ειδικότερα στην εύρεση και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, στην υποστήριξη μισθοδοσίας και στη παροχή φορολογικών συμβουλών.

Τέλος, οι αυστηρότεροι κανονισμοί στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων όσων εστιάζουν σε κριτήρια ESG, ενέτειναν τις προσπάθειες συμμόρφωσης για πολλούς συνεργάτες και πελάτες της RSM στην περιοχή. Για παράδειγμα, η υποστήριξη των επιχειρήσεων για την Οδηγία της ΕΕ σχετικά με την Αναφορά Εταιρικής Αειφορίας (CSRD) οδήγησε σε μεγαλύτερη ζήτηση για τις ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχουν οι ειδικοί σύμβουλοι της RSM.

Η Παγκόσμια Στρατηγική της RSM για το 2030

Η Παγκόσμια Στρατηγική της RSM για το 2030, αποτελεί ένα πρόγραμμα συνεχούς ανάπτυξης και μετασχηματισμού, το οποίο στοχεύει στην αύξηση των εσόδων κατά 100% έως το 2030. Συγκεκριμένα, η RSM, μέσω της στρατηγικής της, θα υιοθετήσει πλήρως τις τεχνολογικές εξελίξεις στην επιχειρηματική της λειτουργία (A&I, big data, αυτοματοποίηση, ρομποτική) για να υποστηρίξει τις εταιρίες που συμβουλεύει να αναπτυχθούν αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον συνεχών αλλαγών.

H νέα αυτή στρατηγική θα επενδύσει σημαντικά στους ανθρώπους του δικτύου και θα αναγάγει την RSM σε έναν παγκόσμιο οργανισμό με ομάδες, κουλτούρα, διακυβέρνηση και διαδικασίες ενεργά ευθυγραμμισμένες με όλο το φάσμα των χωρών που δραστηριοποιείται. Αξιοποιώντας τη γνώση και την εξειδίκευση των συμβούλων του δικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο, θα επιδιώξει να ενδυναμώσει τόσο τους πελάτες όσο και τα στελέχη του δικτύου για να αντιμετωπίσουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση και να πετύχουν τους στόχους τους.





Source link