Άγιοι Ανάργυροι: Σήμερα η απολογία του δράστη – Το «τελευταίο αντίο» στην Κυριακή


Το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα, Πέμπτη (4/4) ο δράστης της δολοφονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ενώ το μεσημέρι φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντιο στην 28χρονη Κυριακή. 

Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τους χειρισμούς των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση, με την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ ήδη έχουν γίνει έξι καρατομήσεις.

Την ίδια ώρα σοκάρει η δημοσιοποίηση των ηχητικών ντοκουμέντων από το διάλογο του θύματος με τον αστυνομικό στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, από τον οποίο ζήτησε περιπολικό να τη συνοδέψει στο σπίτι της, με εκείνον να της απαντά πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

Καρατόμηση έξι αστυνομικών

Μέχρι στιγμής έξι αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη λήψη καταθέσεων, απ’ όσους βρίσκονταν στο Τμήμα και το «100».

Πρόκειται για τον διοικητή, την αξιωματικό υπηρεσίας, την επόπτρια και την οδηγό της, τον σκοπό του ΑΤ Αγ. Αναργύρων, καθώς και για τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης.

Να σημειωθεί πως, ο αστυνομικός που είχε την τελευταία επικοινωνία με το θύμα είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτική, είναι η κατάθεση του 48χρονου φρουρού, του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

«Ένας άνδρας έπεσε με άλμα επάνω της και άρχισε να την χτυπάει με μαχαίρι. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχισα να φωνάζω, αλλά εντός λίγων δευτερολέπτων η Κυριακή είχε πέσει αιμόφυρτη κάτω μαζί με τον δράστη. Όταν συνήλθα λίγο, είδα το θύμα χωρίς τις αισθήσεις της, μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο και αυτός πεσμένος πλάγια με την Κυριακή μέσα στα αίματα. Τα έχασα, δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πώς έγινε»..

Source link