Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία


«Πυρά» αντήλλαξαν για ακόμα μία φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στη Βουλή, με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία.

Οι δύο άνδρες παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων και η ένταση ξεκίνησε με αφορμή μία αναφορά του υπουργού στα απογευματινά χειρουργεία, τονίζοντας πως μετά το Πάσχα θα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν τα έξοδα με δαπάνες που θα εγκριθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Σήμερα τα απογευματινά λειτουργούν χωρίς τα χρήματα του Υπ. Ανάπτυξης. Σήμερα όποιος ασθενείς θέλει μπορεί να πάρει τα 100 από τα 125 νοσοκομεία και να ζητήσει τον γιατρό που θέλει και με τον τιμοκατάλογο να χειρουργηθεί. Μετά (το Πάσχα) αυτόν που περιμένει περισσότερο θα του λέμε θέλεις να πας το απόγευμα δωρεάν από το Tαμείο Aνάκαμψης;», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πολάκης: «Έχετε αναλάβει ρόλο κασκαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ»

Τότε, τον λόγο πήρε ο Παύλος Πολάκης: «Λέτε για τα απογευματινά χειρουργεία, έχετε αναλάβει ρόλο κασκαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία (που κάνουν απογευματινά χειρουργεία) δεν είναι 100 είναι 25. Πού είναι τα λεφτά σε πιο υποπρόγραμμα θα μπει αυτό το πράγμα. Δεν το έχετε ούτε ως γενικό τίτλο».

Γεωργιάδης: «Αυτά που ακούω από τον κ. Πολάκη είναι αδιανόητα»

«Αυτά που ακούω από τον κ. Πολάκη είναι αδιανόητα. Γιατί λέμε μετά το Πάσχα; Έχουμε κάνει αίτημα τροποποίησης. Θα εγκριθεί. Αυτό πιστεύω. Αν δεν εγκριθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, τότε θα πάει από το Ταμείο Δημοσίων επενδύσεων», ανταπάντησε ο υπουργός, με το κλίμα να ηλεκτρίζεται και τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

«Μας λες ψέματα, λες ψέματα», φώναξε ο Παύλος Πολάκης.

Ακολουθεί ο επίμαχος διάλογος:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το τεχνικό χαρτί έχει κατατεθεί από τον Μάρτιο (…) Προ ολίγου μας κατηγόρησε ο άνθρωπος αυτός ότι λέμε ψέματα.

Παύλος Πολάκης: Μας μασκαρεύετε, μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Άντε από ‘δώ».

Παύλος Πολάκης: «Όταν θα εγκριθεί τότε να μας το πεις. Όταν θα είμαι εδώ δεν μπορείς να κοροϊδεύεις».

Source link