Η διάσωση οδηγού ενός φορτηγού που κρέμεται από γέφυρα – Πλάνα που κόβουν την ανάσα


H εικόνα του φορτηγού που κρέμεται από την άκρη της γέφυρας Clark Memorial πάνω από τα παγωμένα νερά του ποταμού Οχάιο μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν και άλλα οχήματα, κόβει την ανάσα.

Χρειάστηκαν περίπου 40 λεπτά για να στηθεί ένα σύστημα σχοινιών προκειμένου ο 29χρονος πυροσβέστης Μπράις Κάρντεν να καταφέρει να προσεγγίσει την καμπίνα του φορτηγού που κρέμεται στο κενό και να διασώσει την οδηγό του.

«Ο πυροσβέστης Κάρντεν έφτασε κοντά της. Μπόρεσε να την κρατήσει ήρεμη. Έπρεπε να την αποκόψει από τη ζώνη ασφαλείας της. Την βοήθησε να φορέσει τη ζώνη διάσωσης και φρόντισε να είναι ασφαλής», λέει ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λούισβιλ Μπράιαν Ο’ Νιλ.

Μπράις Κάρντεν: «Της είπα, “απλώς πάρε μια βαθιά ανάσα και να τι χρειάζεται να κάνεις” γιατί χρειαζόμουν να με βοηθήσει να κινηθώ με συγκεκριμένο τρόπο για να μπορέσω να βάλω σωστά τη ζώνη. Μόλις το κάναμε αυτό, μόλις καταφέραμε να απαλλαγεί από τη ζώνη ασφαλείας και είχε προσδεθεί στο δικό μου σύστημα, τότε ήξερα ότι είμαστε οκ. Απλώς έπρεπε να την τραβήξουμε επάνω», λέει ο γενναίος πυροσβέστης.

Η αστυνομία του Λούισβιλ ερευνά τα αίτια του ατυχήματος, ενώ η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή και στις δύο κατευθύνσεις μέχρι να γίνουν οι έλεγχοι ασφαλείας.

Source link