Κασσελάκης: Πήχης μας η απόλυτη ανατροπή, θα είμαστε πάνω από το 17% στις ευρωεκλογές


«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για το «κατηγορητήριο» που αφορά τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών, κάνοντας λόγο εκ νέου για συγκάλυψη, επικαλούμενος παράλληλα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. 

«Έχουμε ήδη αρκετά στοιχεία για να συντάξουμε κατηγορήτηριο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, όσον αφορά τα 57 θύματα των Τεμπών.

«Ο κ. Καραμανλής είχε γνώση του κινδύνου» ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Κ. Καραμανλή».

«Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες»

«Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για τις κατηγορίες. Έχουμε 11 κακουργηματικές κατηγορίες τις οποίες έχουμε στοιχειοθετήσει πλήρως. Πρέπει να καταθέσουμε την πρόταση, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεσμευθεί ότι δεν θα αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή. Η ΝΔ πιστεύει ότι οι προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλου και των εργαζομένων του ΟΣΕ ήταν ψέμα;», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

«Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα»

«Χρειαζόμαστε ο νόμος να αλλάξει. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αυτός ο νόμος θα αλλάξει. Η καπήλευση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας γίνεται όταν καλύπτεις τον υπουργό. Είναι ντροπή να συγκαλύπτεται αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε.

Μάλιστα, τόνισε πως εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, αλλά «ακόμα και η Δικαιοσύνη κρίνεται κάθε μέρα».

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η απόλυτη ανατροπή»

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «πήχης μας είναι η απόλυτη ανατροπή», σημειώνοντας πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθεί πάνω από το 17%.

«Θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι διακυβέρνησης. Εάν βρεθούμε σε απόσταση αναπνοής, θα είναι μία ανατροπή. Δεν φοβάμαι την αμφισβήτηση», ξεκαθάρισε.

«Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι από πρωθυπουργούς…»

Επιπλέον, ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν έχουμε γεννηθεί όλοι από πρωθυπουργούς. Τι χρειάζεται κανείς για να διοικήσει; Τα τρία κριτήρια για τους υπουργούς: Πρώτο, η ενσυναίσθηση. Δεύτερο είναι η ηθική, τα καθαρά χέρια. Τρίτο, η τεχνοκρατική επάρκεια».

Όσον αφορά την πρόταση για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Έχουμε για πρώτη φορά διαρροή στοιχείων. Δεν είναι μόνο η διαδικασία των εκλογών. Είναι όλη η διαδικασία παραπληροφόρησης. Εγγυάται ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έχουν διαρρεύσει στοιχεία των ψηφοφόρων του εσωτερικού;».

Μάλιστα, διευκρίνισε πως «δεν έχω πει εγώ τη λέξη νοθεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τη λέξη νοθεία, το 2019. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ζήτησε εκλογές στον πρώτο μήνα που ανέλαβε. Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση υπάρχει υπεξαίρεση στοιχείων ψηφοφόρων του εξωτερικού, δεν γνωρίζουμε για τους ψηφοφόρους του εσωτερικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να έχουμε αποτελεσματική Αστυνομία»

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης απέστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης, μετά τη στυγερή δολοφονία που σημειώθηκε χθες το βράδυ στους Αγίους Αναργύρους, σημειώνοντας πως «πρέπει να έχουμε αποτελεσματική Αστυνομία», ενώ την ίδια ώρα τόνισε ότι «υπάρχει ζήτημα ασφαλείας» στη χώρα που αφορά την εγκληματικότητα, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και την πολιτική προστασία.

Source link