Κωνσταντοπούλου: Μπαζώσατε τον χώρο γιατί ξέρατε τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία


«Ο κύριος Μητσοτάκης, ο μεγάλος απών, ενώ συμπληρώνονται 48 ώρες από την έναρξη της συζήτησης για το έγκλημα των Τεμπών. Χάθηκαν 57 άνθρωποι, αφαιρέθηκε η ζωή από 57 ανθρώπους, αφαιρέσατε τη ζωή από 57 ανθρώπους. 57 ψυχές ζητούν δικαίωση και μαζί τους ζητούν δικαίωση οι γονείς, οι συγγενείς, οι οικογένειες», είπε αρχικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκινώντας με επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

«Οι τραυματίες, ο νεαρός που ακόμη 13 μήνες μετά παλεύει μεταξύ ζωής ή θανάτου. Ζητεί δικαίωση η Εριέτα που δεν βρέθηκε ίχνος της. Ζητούν δικαίωση τα τρία κορίτσια, ο Ντένις, η Μάρθη, η Έλενα που είχε ένα κακό προαίσθημα και είπε θα πάρω το τρένο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ζητούν δικαίωση 57 άνθρωποι που βρίσκονταν στη ευθύνη σας, στο έλεός σας, και παραβιάσατε τους ιερούς κανόνες του ανθρώπινου καθήκοντος και ύστερα του πολιτικού, να μην πετάξετε τις ζωές τους, τις υπάρξεις τους», σημειώνει.

«Γνωρίζατε αυτά που οι απλοί πολίτες, οι φοιτητές δεν γνώριζαν, γνωρίζατε αυτά τα οποία δεν λέγατε και τα κουκουλώνοντας, τα συγκαλύπτατε, όπως προσπαθείτε να συγκαλύψετε τις ευθύνες σας. […] Κρύβατε τις ευθύνες σας και τα στοιχεία που οδηγούν σε αυτές. ”Αν λέγαμε αυτά που γνωρίζουμε για τα τρένα, δεν θα έμπαινε κανείς σε αυτά”, είχατε παραδεχτεί κ. Γεωργιάδη.

Γνωρίζατε πως δεν είχαν υλοποιηθεί οι συμβάσεις, γνωρίζατε πως συμβάσεις που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το 2016 δεν είχαν ολοκληρωθεί το 2023. Και γνωρίζατε, το είχε πει ο κ. Καραμανλής με τον πιο απερίφραστο τρόπο, ότι από το 2010 και μετά δεν υπήρχε καμία απολύτως ασφάλεια στο σιδηρόδρομο. Το είχε πει ο υπουργός σας ο καταχειροκροτηθείς, ο κ. Κώστας Καραμανλής. Κρίμα που τώρα δεν χειροκροτάτε», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Χειροκροτήσατε τον Καραμανλή…»

«Παραδέχτηκε μας λέτε ο σταθμάρχης το σφάλμα του, ξέρετε τι παραδέχτηκε; Την αντικειμενική ευθύνη ανέλαβε, όπως αναλάβατε και εσείς. Ο σταθμάρχης λέει τα ίδια που λέει ο κ. Καραμανλής, ο κ. Μητσοτάκης. Δικός σας άνθρωπος ο σταθμάρχης, ρουσφέτι σας […] επειδή είναι πρόκληση για τα θύματα, τους επιζώντες και τις οικογένειες, γνωρίζατε το απόλυτο μπάχαλο που επικρατούσε στα τρένα, οι παραβιάσεις του κώδικα ήταν καθημερινές, συνεχεία. Μόνο εκείνη την ημέρα είχαν σημειωθεί πολλές», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Τολμάτε να λέτε ότι έφταιξαν οι παραβιάσεις των κανονισμών; Εσείς παραβιάσατε την ανθρωπιά. Μέσα σε αυτό το τρένο δεν ήταν αντικείμενα, ήταν άνθρωποι. Χειροκροτήσατε εχθές τον κ. Καραμανλή, γιατί τι είπε; Ζήτησε συγγνώμη; Όχι. Είπε ότι έκανε λάθος; Όχι. Επιτέθηκε σε όποιον ζητά ευθύνες; Ναι. Σας είπε ότι το θέμα είναι η μεγάλη σας παράταξη και τον χειροκροτήσατε σε κατάσταση έξαλλου πανηγυρισμού, που φέρνει σε μεγάλη αμηχανία εμάς που ξέρουμε πόσο αδίστακτοι είστε.

»Το χειροκροτήσατε σαν πρωθυπουργό και αυτό αντικατοπτρίζει τη γραμμή του κύριου Μητσοτάκη «προστατέψτε τον», αλλά και τον κίνδυνο για τους πολίτες αυτής της χώρας, να δούμε κάποια στιγμή και πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή. Τον υπαίτιο για την αφαίρεση της ζωής 57 ανθρώπων», σημείωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Μαζώσατε τον τόπο του εγκλήματος, και εχθές το βράδυ εμφανίστηκε στις 3 τα ξημερώματα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, ο κ. Παπαθανάσης, και κατέθεσε στα πρακτικά τα πειστήρια του μπαζώματος. Πιστεύατε ότι δεν θα το πάρει είδηση κανείς; Ότι κοιμόμαστε; Τα πειστήρια του μπαζώματος αποδεικνύουν ότι έγιναν με συνεργασία Αγοραστού και υπουργείου Οικονομικών, με πλήρη συναίσθηση ότι συγκαλύπτετε αυτό που πράγματι έγινε και αναδρομικά το νομιμοποιήσατε γιατί δεν βρίσκατε άλλο τρόπο.

Μπαζώσατε τον χώρο γιατί ξέρατε τι περιείχε και τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία. Τα πετάξατε στα σκουπίδια και κάποιοι περιμένουν ιερά να τα πάρουν, τα πράγματα των ανθρώπων που εξαϋλώθηκαν. Γιατί τα πετάξατε άρον άρον; Γιατί ξέρατε τι έχει και το έχει πει και ο πρωθυπουργός ότι ήξερε. «Γνωρίζουμε απολύτως τι περιείχε, δεν είχε τίποτα το εύφλεκτο», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Source link