Κούγιας για ισόβια Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο»


Έφεση, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την όμοφωνη καταδίκη της σε ισόβια για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

«Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη» ανέφερε σε δηλώσεις του στις κάμερες ο γνωστός ποινικολόγος, λέγοντας πως είχε προειδοποιηθεί ότι η κα πρόεδρος, «όπου έχει προεδρεύσει έχει υποβάλλει ποινή ισοβίως καθείρξεως».

«Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε και η αντοχή τακτικών δικαστών αλλά και ο θεσμός των ενόρκων, όπου καθ΄όλη τη διάρκεια η πλειονότητα των ενόρκων έδειξε ασέβεια κατά τη διαδικασία», είπε ο κ. Κούγιας.

«Είμαι αποφασισμένος να σεβαστώ την κρίση της Δικαιοσύνης»

Παράλληλα, τόνισε τα εξής: «Ζω μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης 50 χρόνια, είμαι αποφασισμένος να σεβαστώ την κρίση της Δικαιοσύνης, ωστόσο ακόμη πιο σεβαστά είναι τα δικαιώματα της κατηγορουμένης». «Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», πρόσθεσε.

Ισόβια κάθειρξη στην Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Υπενθυμίζεται ότι σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ανέφερε επί λέξει η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της ομόφωνης ετυμηγορίας για την ενοχή της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της.

Δικαστές και ένορκοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία υπήρξε καταπέλτης ζητώντας από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

«Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευση της η εισαγγελέας.

Source link