Κουτσούμπας: «Να αποσύρει η κυβέρνηση τη στήριξη στο Ισραήλ»


Τον κίνδυνο των λαών μπροστά στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου στην Μέση Ανατολή επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη «σκιά» των αντιποίνων του Ιράν στο Ισραήλ.

Δήλωσε επίσης ότι είναι επιτακτικό «η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα από τις συρράξεις και να επιστρέψει η Φρεγάτα “Ύδρα” από την Ερυθρά Θάλασσα».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, με την απροκάλυπτη ευθυγράμμιση μαζί της του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εμπλέκουν τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά σε δύο ταυτόχρονους πολέμους, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό μας.

Είναι προφανές ότι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η μάχη των ευρωεκλογών αποκτά ακόμα πιο κρίσιμο χαρακτήρα. Πρέπει να αποδοκιμαστεί απ’ το λαό το μπλοκ εκείνο των κομμάτων που σέρνουν την Ελλάδα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα “Ύδρα” από την Ερυθρά Θάλασσα.

Source link