Μαρινάκης για Τέμπη: Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο


Στο δυστύχημα των Τεμπών και τον επίμαχο διάλογο που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διαβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αλλοίωσης της έρευνας.

«Η αστυνομία έχει πάει στη δικαιοσύνη τις πλήρεις συνομιλίες από τα καταγραφικά του ΟΣΕ, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλοίωσης της έρευνας για το δυστύχημα των Τεμπών», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ Μαρινάκης έκανε λόγο για αφήγημα αμφισβήτησης του ανθρώπινου λάθους, το οποίο έχει ήδη παραδεχτεί ο σταθμάρχης εξ αρχής. Συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ωστόσο αυτό δεν αμφισβητείται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ανασύρθηκε «ένα λυμένο θέμα ένα χρόνο μετά, που δεν επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης, για να παρουσιαστεί ως ένα ακόμα ζήτημα στο ευρύτερο αφήγημα της συγκάλυψης».

Μάλιστα σημείωσε ότι στο πλαίσιο της τραγικής αυτής υπόθεσης, υπάρχει πρόσφορο έδαφος να καλλιεργηθούν θεωρίες συνωμοσίας.

«H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα να μείνει αναπάντητο στο σοβαρό θέμα της υπόθεσης των Τεμπών. Δεν παρέχει καμία κάλυψη σε κανέναν και θέλει να χυθεί άπλετο φως», ξεκαθάρισε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει ήσυχα αντικειμενικά και αμερόληπτα τη δουλειά της, να ερευνήσει τους πάντες και τα πάντα».

Με αφορμή τη πρόταση δυσπιστίας, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική κοινοβουλευτική διαδικασία, ο κ Μαρινάκης τόνισε πως λίγο μετά το δημοσίευμα έρχεται ο κ. Ανδρουλάκης – ο οποίος έχει καταλογίσει τα χίλια μύρια όσα στην κυβέρνηση – και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας 24 Μαρτίου για ένα θέμα από το οποίο δεν προκύπτει ούτε ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας ούτε θέμα επηρεασμού της κοινής γνώμης γιατί ο σταθμάρχης έχει ομολογήσει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας την ως μείζον ζήτημα. «Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασελάκης είναι συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι το 2024 γιορτάζουμε 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και οι εκλογές είναι απόλυτα αδιάβλητες».

«Δεν θα το αφήσουμε να πέσει κάτω, γιατί έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τη δημοκρατία. Όταν καλλιεργείται ένταση και πόλωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα με 57 νεκρούς, η κυβέρνηση θα βγει μπροστά και δεν θα αφήσει κανένα ψεγάδι, καμία σπιθαμή παραπληροφόρησης», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Source link