Μιχαηλίδου για ψηφιακή κάρτα εργασίας: 3.500 εργαζόμενοι είδαν έμπρακτο αποτέλεσμα


«Ήδη 3.500 συμπολίτες μας έχουν πάρει πίσω τα χρήματά τους, τα δεδουλευμένα τους, ακριβώς επειδή έχουν γίνει οι έλεγχοι μέσα από την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως ανέφερε η υπουργός στην συνέντευξη της το πρωί της Τρίτης 2/4:

«Την ψηφιακή κάρτα την έχουμε εφαρμόσει σε πολλούς κλάδους. Στις τράπεζες, στις ασφαλιστικές εταιρείες, στα σούπερ μάρκετ και έχουμε δει αποτέλεσμα. Είναι ένα ακόμα εργαλείο για την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας έτσι ώστε να κάνει τους ελέγχους της.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εργαλείο μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι παίρνουν τα δεδουλευμένα τους και οι συνεπείς εταιρείες προστατεύονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και των υπερωριών».

Παράταση της πιλοτικής περιόδου

Υπενθυμίζεται πως η πλήρης εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και λιανεμπορίου θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2024, καθώς αποφασίστηκε παράταση την πιλοτικής περιόδου.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη λαμβάνοντας υπόψιν τα αιτήματα της αγοράς από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου.

Πλέον έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου και πολυεπίπεδου αυτού έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου.

Source link