Νίκος Δένδιας: Η πρόταση δυσπιστίας είναι πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη


Ως πολιτικά εσφαλμένη και πολιτικά επικίνδυνη περιέγραψε την πρόταση δυσπιστίας, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση: «Ουδείς σε αυτή την αίθουσα διαθέτει μονοπώλιο καρδιάς, ουδείς έχει μονοπώλιο συναισθημάτων και κοινωνικής ευαισθησίας»

«Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε αν η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί απάντηση στην απαίτηση για απονομή δικαιοσύνης, αυτή η πρόταση δεν είναι τέτοιο βήμα» υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε «η πρόταση είναι κατ’ αρχήν πολιτικη εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο Νίκος Δένδιας είπε: «Αμφισβητείτε τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των θεσμών και το πολιτικό πλαίσιο δεν διατυπώνει εναλλακτική πρόταση».

«Αποζητούμε την πρόταση και το επιχείρημα από την αντιπολίτευση. Είμαστα αντίθετοι στην πολιτικάντικη ηθικολογία και στις επικίνδυνες υπερααπλουστεύσεις», τόνισε ο υπουργός.

«Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αυτό που δείχνει τον απόλυτο σεβασμό στα θύματα της τραγωδίας», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία ου

Source link