Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας


Με ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε μεταξύ άλλων στην πρότασή της προς το δικαστήριο η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία αποφάσισε την ενοχή της μητέρα από την Πάτρα και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της στις 11 Απριλίου 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της.

Δικαστές και ένορκοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία υπήρξε καταπέλτης ζητώντας από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

«Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευση της η εισαγγελέας.

Ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά για την εντολέα του.

«Σεβαστή η απόφαση, ακόμα πιο σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας ενώ έκανε γνωστό πως θα ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Source link