Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών – Δίωξη και στον Ηλία Κασιδιάρη


Ραγδαίες πολιτικές και ποινικές εξελίξεις δρομολογεί η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη για άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής του, Βασίλειου Στίγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας που διενήργησε προσωπικά την έρευνα έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε ήδη παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης είναι οι:

 1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ,
 2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
 3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ,
 4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,
 5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,
 6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
 7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
 9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
 10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και
 11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Η παραγγελία για δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Εκτός όμως από τον Ηλία Κασιδιάρη και τους βουλευτές των Σπαρτιατών που θα διωχθούν ποινικά μετά την παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη, παραγγελία για δίωξη δόθηκε και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες». Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, τη στιγμή που αναμένεται και η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) επί των ενστάσεων έχουν κατατεθεί κατά της νομιμότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών του ακροδεξιού μορφώματος των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται ως τον Ιούνιο, καθώς τότε αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας δημόσια κατήγγειλε παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και «Don Corleone» φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο Βασίλης Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του, ενώ εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής των Σπαρτιατών Γιώργος Μανούσος

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ο βουλευτής των Σπαρτιατών Γιώργος Μανούσος, κατηγορώντας τον επικεφαλής της ΚΟ Βασίλειο Στίγκα για ψευδείς καταγγελίες που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Προηγήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής του, Βασίλειου Στίγκα. Η δίωξη αφορά εξαπάτηση των εκλογέων.

«Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρειου Πάγου εναντίον 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών», αναφέρει στην ο κ. Μανούσος στην επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Source link