Στις Βρυξέλλες ο Γ. Γεραπετρίτης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Συναντήσεις με Μπλίνκεν και Φιντάν


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη (03/04) ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, για την διήμερη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ

Το κύριο θέμα της σημερινής Συνεδρίασης είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ασφάλεια στη Νότια Γειτονία εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον στις 9-11 Ιουλίου.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί, στη συνέχεια, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Άντονι Μπλίνκεν με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυση του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός αναμένεται να συναντηθεί επίσης και με τον Τούρκο ομόλογο του, Χακάν Φιντάν.

Αύριο Πέμπτη, 4 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί σε ειδική τελετή για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει επίσης στοΣυμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, τέλος, θα παραστεί στη Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ με τους εταίρους του Ινδο-Ειρηνικού, ήτοι Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας και Νότιας Κορέας, παρουσία και του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Source link