Σύμβαση 717 ΕΡΓΟΣΕ: Ουδείς έχει καταβάλει την εγγύηση που του επιβλήθηκε


Ουδείς κατηγορούμενος από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ έχει καταβάλει μέχρι σήμερα τις υψηλές εγγυοδοσίες που έχουν επιβληθεί μετά τις απολογίες τους για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717, η οποία συνδέεται με το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κατηγορουμένης στην υπόθεση Θρασύβουλο Κονταξή η εντολέας του, θα προσφύγει στην ανακρίτρια ζητώντας εξαφάνιση της εγγύησης των 600.000 ευρώ που της επιβλήθηκαν καθώς δεν διαθέτει το ποσό αυτό.

Σε περίπτωση που η δικαστική λειτουργός απορρίψει το αίτημα τότε το επόμενο βήμα θα είναι προσφυγή στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί για τη σύμβαση «717» πέντε κατηγορούμενοι, στους οποίους έχει επιβληθεί εγγυοδοσία ύψους από 500.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ στον καθένα.

Ο κ. Κονταξής γνωστοποίησε επίσης ότι έχει κατατεθεί αγωγή σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου τον οποίο κατηγόρησε για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης λόγω των δηλώσεών του στη Βουλή για τους εμπλεκόμενους στη σύμβαση 717.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματα της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά. Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία η οποία, κατά την άποψη μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, (με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει, σύντομα, όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμοδίας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου).

Για τους αυτούς ακριβώς λόγους εκδόθηκε η χθεσινή -1 Απριλίου 2024- ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είναι καταπέλτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Πλείστοι όσοι, λοιπόν, (κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, θεσμικοί φορείς, «επαναστάτες του καναπέ και του Fb»), επικαλούμενοι τα θύματα και την τραγικότητα της απώλειας τους, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν – ο καθένας για ίδιο όφελος- το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, (τμήμα της οποίας, δυστυχώς, «διψά για αίμα»).

Στα πλαίσια αυτά κύριος ονόματι Κ. Βελόπουλος, δημοσιογράφος, βουλευτής και πρόεδρος κόμματος, (ομιλών στο Κοινοβούλιο περί «γλεντιού που αρχίζει»…), παρενέβη στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψεύδη, που διασύρουν υπολήψεις κατηγορουμένων, με προφανή κίνδυνο ανεπίγνωστου εγκλωβισμού της Δικαιοσύνης, κατά παραβίαση κάθε έννοιας του τεκμηρίου αθωότητας.

Ως εκ τούτου κατατέθηκε σε βάρος του αγωγή προσβολής προσωπικότητας αλλά και αγωγή παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις» τονίζει ο κ. Κονταξής στη δήλωσή του.

Source link