Το ετήσιο συνέδριο του HIGGS επικεντρώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον και την τεχνητή νοημοσύνη


Το HIGGS, ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος ενδυνάμωσης των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, διοργανώνει το συνέδριο Φιλανθρωπία 2.0 με θέμα «Φιλανθρωπία, Ψηφιακό Περιβάλλον και Τεχνητή Νοημοσύνη». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 15 & 16 Μαΐου 2024, στο Συνεδριακό κέντρο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και θα εστιάσει στο πως οι τεχνολογικές εξελίξεις μεταμορφώνουν το τοπίο της προσφοράς.

Καθώς το ψηφιακό περιβάλλον εξελίσσεται ραγδαία, οι μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες και οργανώσεις, προσπαθούν ολοένα και πιο έντονα να αξιοποιήσουν τις εφαρμογές της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης για να υποστηρίξουν την στρατηγική τους, να αυξήσουν τις δωρεές τους και να προωθήσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Στόχος του φετινού συνεδρίου Φιλανθρωπία 2.0 είναι να δημιουργήσει έναν χώρο διαλόγου γύρω από τον αντίκτυπο του ψηφιακού περιβάλλοντος και της τεχνητής νοημοσύνης σε έργα κοινωνικής ωφέλειας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σημαντικά στελέχη από οργανώσεις της ΚτΠ, κοινωφελή ιδρύματα, επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το διήμερο συνέδριο θα περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις πάνελ, εργαστήρια και ευκαιρίες δικτύωσης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες πολύτιμες γνώσεις και πρακτικά εργαλεία. Κάποιες από τις βασικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:

  • Πολιτικές για την ανάπτυξη της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
  • Ψηφιακό περιβάλλον, τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον της φιλανθρωπίας | Νέες τακτικές χρηματοδότησης
  • Εφαρμογές Ψηφιακών Εργαλείων και Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαχείριση έργων | Καλές Πρακτικές

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS αναφέρει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη φετινή θεματική του συνεδρίου. Πιστεύουμε στη μεταμορφωτική δύναμη της τεχνολογίας και θέλουμε να τη θέσουμε στην υπηρεσία της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την ανάπτυξη του τομέα και τη δημιουργία θετικού κοινωνικού αντικτύπου».

Εγγραφές

Δωρεάν εγγραφή στο συνέδριο και περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγοί και Δωρητές

Προϊοντικοί χορηγοί είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος, το Flocafe, η Anassa Organics, η ContactPigeon.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι το CSRnews.gr, το CSR & ESG Review, το Skywalker, το Στέντορας, το Startupper, το Voria.gr, το Επιχειρώ, το CNN.gr, το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Αθήνα 9,84.

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε:

Κατερίνα Παπαγιαννοπούλου

Κιν: 698 100 7373
email: k.papagiannopoulou@higgs3.org

Λίγα λόγια για το HIGGS

Το HIGGS, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το HIGGS, είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας (2016 – 2023), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 235 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.500.000€, να δημιουργήσουν 973 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουμε δωρεάν, εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας, προωθούμε τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος. Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουμε σχετικές μελέτες, δημιουργούμε εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουμε εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα του διαλόγου.

Source link