Τριαντόπουλος για Τέμπη: Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα


Τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για το «μπάζωμα» του χώρου απέκρουσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα».

Ο υφυπουργός ανέφερε για τα γεγονότα των ημερών μετά το τραγικό δυστύχημα ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν»

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και την στήριξη των οικογενειών. «Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα η φιλοξενία των συγγενών διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Την στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο οποίος όπως είπε δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του.

Τέλος ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι όπως είπε «έχουν όλα τα δίκια του κόσμου, όπως λέει και η μητέρα μου».

Source link