Β. Στίγκας: «Οι “Σπαρτιάτες” στοχοποιούνται, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη»


«Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της κυβέρνησης με τους τραγικούς χειρισμούς της σε σωρεία σημαντικών κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, εξαιτίας των οποίων η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ασφυκτιά, οι “Σπαρτιάτες” έπρεπε να στοχοποιηθούν, προκειμένου η κοινή γνώμη να αποπροσανατολιστεί με την ποινική δίωξη, έστω και σε βαθμό πλημμελήματος, εναντίον των βουλευτών του κόμματος προς δημιουργία εντυπώσεων και εκφοβισμού» τόνισε, πριν από λίγο, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των βουλευτών των «Σπαρτιατών».

«Παράλληλα, η δίωξη αυτή» προσέθεσε ο κ.Στίγκας «αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η παρούσα κυβέρνηση, έχοντας χάσει κάθε ίχνος σεβασμού προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν διστάζει να εργαλειοποιεί την ποινική δικαιοσύνη και τα συστημικά μέσα που προδικάζουν δικαστικές αποφάσεις, για να εξουδετερώσει όποιους πολιτικούς αντιπάλους της φοβάται.

Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των “Σπαρτιατών” στηρίζω και αγκαλιάζω όλους τους βουλευτές του κόμματος, ώστε να βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη για την Ελλάδα και τους Έλληνες» κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος.

Η δήλωσε Στίγκα έρχεται μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Δημητροκάλλη και του Γιώργου Μανούσου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών. Και οι δύο κατηγόρησαν τον επικεφαλής της ΚΟ Β. Στίγκα για ψευδείς καταγγελίες που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές
των Σπαρτιατών – Δίωξη και στον Ηλία Κασιδιάρη

Νωρίτερα ασκήθηκε ποινική δίωξη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη σε βάρος 11 βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής του, Βασίλειου Στίγκα. Η δίωξη αφορά εξαπάτηση των εκλογέων.

«Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρειου Πάγου εναντίον 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών», αναφέρει στην ο κ. Μανούσος στην επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Μανούσου η ΚΟ των Σπαρτιατών αριθμεί πλέον οκτώ βουλευτές. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Κ. Φλώρου και Χ. Κατσιβαρδα.

Να σημειωθεί ότι, εάν η ΚΟ του κόμματος αριθμεί κάτω από πέντε βουλευτές, διαλύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας που διενήργησε προσωπικά την έρευνα έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε ήδη παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης είναι οι:

 1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ,
 2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
 3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ,
 4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ,
 5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ,
 6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
 7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
 9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
 10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και
 11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Source link