Βαλτιμόρη: Ηχητικό ντοκουμέντο από την πρόσκρουση του πλοίου στη γέφυρα


Ηχητικό ντοκουμέντο πού ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει όσα έγιναν την κρίσιμη στιγμή που οι αστυνομικοί συνειδητοποιούν ότι το πλοίο επρόκειτο να προσκρούσει στη μεγαλύτερη γέφυρα της Βαλτιμόρης.

Λιγότερο από δύο λεπτά είχαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο επίμαχο σημείο κατά την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου στη γέφυρα Francis Scott Key για να σταματήσουν την κυκλοφορία, πριν το πλοίο που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια πέσει πάνω στη δοκό στήριξής της, σύμφωνα με τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Το πλοίο Dali που έπλεε με σημαία Σιγκαπούρης, σύμφωνα με τις αρχές, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπεφτε πάνω στη γέφυρα, το πρωί της Τρίτης.

Οι ενέργειες των αρχών να αποκλείσουν γρήγορα την κυκλοφορία στη γέφυρα κατάφεραν να αποτρέψουν τα οχήματα από το να συνεχίσουν τη διαδρομή τους και έτσι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Αρχεία του ασυρμάτου της αστυνομίας στο Broadcastify, τα οποία εξέτασε το Business Insider, δείχνουν πόσο λίγο χρόνο είχαν οι αστυνομικοί για να αντιδράσουν πριν η πρόσκρουση του πλοίου οδηγήσει στην κατάρρευση της γέφυρας. Μέρος των αρχείων είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Broadcastify στο YouTube.

«Χρειάζομαι έναν από εσάς στη νότια πλευρά, έναν από εσάς στη βόρεια πλευρά. Σταματήστε όλη την κυκλοφορία στη γέφυρα κλειδί», είπε ο αστυνομικός. «Πλησιάζει ένα πλοίο που μόλις έχασε το τιμόνι του».

Δύο συνάδελφοί του απάντησαν καταφατικά μέσα σε 20 δευτερόλεπτα και είπαν ότι κινούνται για να ακολουθήσουν τις οδηγίες του.

Στη συνέχεια άλλος αστυνομικός ρώτησε:«Υπάρχει πλήρωμα που εργάζεται στη γέφυρα αυτή τη στιγμή;»

Συνεργείο με οκτώ εργάτες επισκεύαζε λακκούβες στη γέφυρα και έξι από αυτούς θεωρούνται πλέον νεκροί. Οι εργάτες αυτοί έκαναν διάλειμμα για φαγητό μέσα ή κοντά στα οχήματά τους τη στιγμή του δυστυχήματος..

Στις 1:28 π.μ., ο αξιωματικός που έδωσε τις αρχικές εντολές είπε στην ομάδα του να βρει τον εργοδηγό προκειμένου να «τους βγάλει προσωρινά από τη γέφυρα».

Αστυνομικός δήλωσε ότι ήταν απασχολημένος με τη διακοπή της κυκλοφορίας και ότι θα κατέβαινε για να «αναλάβει τους εργάτες στη γέφυρα-κλειδί» μόλις ένας συνάδελφός του τον αντικαθιστούσε. Αλλά 10 δευτερόλεπτα αργότερα, ήρθε το επείγον μήνυμα.

«Αποστολή C-13! Ολόκληρη η γέφυρα μόλις έπεσε!» δήλωσε ο αστυνομικός. «Star, οποιοσδήποτε, όλοι, ολόκληρη η γέφυρα μόλις κατέρρευσε».

«Ξέρουμε αν έχει σταματήσει εντελώς η κυκλοφορία;» ρώτησε ο πρώτος αστυνομικός.

«Δεν μπορώ να πάω στην άλλη πλευρά, κύριε, η γέφυρα έχει καταρρεύσει», είπε ο αστυνομικός περίπου 30 δευτερόλεπτα αργότερα.

Source link