Βορίδης: «Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»


Στην πρόταση δυσπιστίας αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ισχυριζόμενος πως η κυβέρνηση δεν θα βγει μόνο συμπαγής, αλλά και ενισχυμένη.

«Η αποτελεσματικότητα της πρότασης δυσπιστίας θα κριθεί σε δύο επίπεδα. Το πρώτο κατά πόσο θα δημιουργήσει κάποια είδους ρηγμάτωση στην κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Βορίδης, προβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από αυτό, και δεύτερον όπως είπε ένα «έλλειμμα επικοινωνιακό, ενημέρωσης ως προς τη θέση της κυβέρνησης που υπήρχε, αναπληρώνεται».

Για τον Κώστα Καραμανλή

Σχετικά με τα «πυρά» της αντιπολίτευσης ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής κρύβεται από την υπόθεση, ο κ. Βορίδης σχολίασε στον ΣΚΑΪ ότι ποτέ δεν κρύφτηκε.

«Κατάθετε 8,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή. Έχει μιλήσει στην πρώτη συζήτηση όταν εξετάσαμε τα αιτήματα για τις εξεταστικές και τις δύο προκαταρκτικές. Δεν μίλησε μόνο στη συζήτηση για την αποτίμηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας. Ερωτηθείς για τον αν ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις κατά τη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Βορίδης απάντησε «δεν θεωρώ ότι προστέθηκε κάτι καινούργιο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην συγκαλυφθεί τίποτα» στην υπόθεση.

Για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη μιας η δύο συνεδριάσεων, προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο κ. Βορίδης σχολίασε «ας το καταθέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, διότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο προτάσεις για σύσταση προκαταρκτικής τις οποίες η Βουλή απέρριψε. Έχουν κατατεθεί για τα ζητήματα της 717. Αυτό απερρίφθη».

Source link