Εγκατέλειψε τη ζωή του στη Βρετανία για μια άγρια περιπέτεια στις στέπες της Σιβηρίας


Σαν ένας σύγχρονος Μιχαήλ Στρογκόφ, όπως είναι ο ήρωας του ομώνυμου, καταπληκτικού βιβλίου του Ιουλίου Βερν, ο Νικήτα Γκρέτσι ήθελε η ζωή του να έχει νόημα και σκοπό. Γι’ αυτό εγκατέλειψε τη θέση του μετρ σε εστιατόριο της ήσυχης περιοχής του Χερτφορτσάιρ στη νότια Αγγλία, για να χρηματοδοτήσει με τις οικονομίες του ένα ταξίδι 15.000χλμ με άγρια άλογα από τη Σιβηρία στο Λονδίνο.

Τι κι αν στην πορεία κλήθηκε να συναντήσει αρκούδες που τρώνε ανθρώπους, ο 23χρονος Βρετανός δηλώνει ότι δεν θα άλλαζε ποτέ αυτή τη ζωή στα άκρα, με την άνεση του σπιτιού του στα πάτρια εδάφη. Ο Νικήτα που ξεκίνησε το ταξίδι του τον Οκτώβριο και βρίσκεται σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ανανεώσει τη βίζα του, την ώρα που τα αλογά του κάνουν όλα τα εμβόλια που απαιτούνται για να μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των διαφόρων περιοχών της Ρωσίας, έχει ήδη πραγματοποιήσει 652χλμ σε διάστημα 4 εβδομάδων.

Εγκατέλειψε τη ζωή του στη Βρετανία για μια άγρια περιπέτεια στις στέπες της Σιβηρίας | one 7

Ο ίδιος σκοπεύει να ξαναβρεθεί στο δρόμο μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο επειδή η βίζα του είναι περιορισμένη πρέπει κάθε τρεις μήνες να διακόπτει το ταξίδι του για να την ανανεώνει, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να έχει ολοκληρώσει τον στόχο του πριν την άνοιξη του 2023.

Παρά την πτώση του όμωςαπό έναν βράχο, τις μέρες όπου η θερμοκρασία είναι σταθερά κάτω από -60ο C και το κρύο που κυριολεκτικά παγώνει τους πνεύμονες, την ώρα που περνά κάποιος από τον περιβόητο «Δρόμο των Οστών», που έφτιαξαν οι κρατούμενοι των γκουλάγκ, ο ίδιος δηλώνει ότι εκεί στα πέρατα του κόσμου βιώνει στιγμές αληθινής χαράς.

Εγκατέλειψε τη ζωή του στη Βρετανία για μια άγρια περιπέτεια στις στέπες της Σιβηρίας | two 6

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει στη Daily Mail «ελπίζω το ταξίδι μου να δείξει σε όλους, ότι ακόμη και οι απλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν εκπληκτικά πράγματα.



Πηγή