Εκσυγχρονισμός για το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας


Το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας επιστρέφει πιο ανανεωμένο από ποτέ και υποδέχεται το κοινό του, καθώς ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη προχώρησε σε έργα αναβάθμισης .

Με στοχευμένες παρεμβάσεις στις υποδομές του, τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε αποξήλωση της παλιάς περίφραξης αλλά και σε αντικατάσταση των παλιών καθισμάτων, κατά την περίοδο της καραντίνας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συντήρηση και μόνωση των κτισμάτων που βρίσκονται εντός του θεάτρου και εκσυγχρονίστηκαν οι ηχητικές και φωτιστικές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται, ότι οι εργασίες ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια και στη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 55 εκδηλώσεις για  παιδιά και ενήλικες.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και εργασίες στο Ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη με έναρξη λειτουργίας τον Σεπτέμβριο.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε σχετική δήλωση αναφέρει: «Την τελευταία πενταετία επιδιώξαμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, που όμως στηρίζονται σε απόλυτα ρεαλιστικές βάσεις, σε διασφαλισμένους πόρους και επεξεργασμένες προτάσεις. Οι εργασίες μας στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας διασφαλίζουν περιβαλλοντικές και αισθητικές ισορροπίες. Με την αναβάθμιση που έγινε, το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο απαιτητικές πολιτιστικές προκλήσεις και θα είμαστε διπλά χαρούμενοι αν τον επόμενο χρόνο καταφέρουμε να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια, το ταλέντο και τη φαντασία των παιδιών μας στο Μαθητικό Φεστιβάλ, που η covid το έχει αναβάλει δύο χρόνια τώρα».

«Δεν θα σταματήσουμε να αξιοποιούμε αισθητικά και περιβαλλοντικά κάθε ελεύθερο διαθέσιμο χώρο γιατί για εμάς δεν υπάρχουν δύσκολοι δρόμοι παρά μόνο δρόμοι προκλήσεων που μας περιμένουν να τους περπατήσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Ιωακειμίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Πηγή