Εσθονία: Κλείνει δρόμος ώστε βάτραχοι να… μετακινηθούν με ασφάλεια


Ένας από τους κεντρικούς δρόμους του Ταλίν πρόκειται να κλείσει για δύο εβδομάδες περίπου ώστε χιλιάδες βάτραχοι που διαβιούν στην περιοχή να μεταναστεύσουν με ασφάλεια στον ανοιξιάτικο προορισμό τους.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι σε ισχύ τις βραδινές ώρες, από τις 21:00 έως τις 6:00 το πρωί, ενώ σε ορισμένα σημεία που έχει παρατηρηθεί πως αποτελούν «μονοπάτια» των συμπαθών αμφιβίων, η απαγόρευση θα είναι πιο αυστηρή.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της περιοχής Χααμπέρστι, η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων είναι αναγκαία προκειμένου να αποφευχθούν οι μαζικοί θάνατοι των βατράχων.

«Το σημείο του Αστάνγκου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διαδρόμους μετανάστευσης των βατράχων στην Εσθονία, μέσω του οποίου χιλιάδες περνούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατά την άνοιξη. Ο στόχος των περιορισμών είναι να διασφαλίσουμε πως υπάρχει μια ασφαλής οδός για τα προστατευόμενα αμφίβια για να φτάσουν στον προορισμό τους και να αναπαραχθούν», λέει ο αντιδήμαρχος της περιοχής, προσθέτοντας πως ελπίζει οι κάτοικοι να δείξουν κατανόηση και να ακολουθήσουν τις οδηγίες.



Πηγή