Η «θύελλα» της Όμικρον χτυπά όλα τον κόσμο – Ποιες χώρες καταγράφουν απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων


Εφιαλτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ, καθώς μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα του κορωνοϊού

Την επέλασή της σε όλο τον κόσμο κάνει η «Όμικρον», ενώ αρκετές χώρες καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων που οφείλονται στη συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού.

Στη Γαλλία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 300.000 ημερησίως, μετά την Πρωτοχρονιά. 

Σε τραγική κατάσταση είναι και η Ισπανία με 372.766 ημερήσια κρούσματα. Με άλλα λόγια, κάθε δευτερόλεπτο 5 Ισπανοί μολύνονται από την «Όμικρον». 

Ρεκόρ καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο και στη Βρετανία, όπου εντοπίστηκαν 218.724 κρούσματα. 

Παρόμοια εικόνα παρουσίασε και η Ιταλία, η οποία πριν από λίγο ανακοίνωσε 170.844 ημερήσια κρούσματα, δηλαδή 2 Ιταλοί το δευτερόλεπτο μολύνονται από την Όμικρον. 

Την ίδια στιγμή, εφιαλτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς μέσα σε 24 ώρες εντοπίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Η παραλλαγή «Όμικρον» καλπάζει και χτυπά και τις μικρές ηλικίες, με 500 παιδιά να εισάγονται καθημερινά σε νοσοκομεία. Μάλιστα, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες οι ΗΠΑ καταγράφουν περισσότερους από 100.000 ασθενείς στα νοσοκομεία με κορωνοϊό. 

Κι ενώ σοκάρει ο αριθμός του 1 εκατ. κρουσμάτων την ημέρα, η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί στο 95% των νέων μολύνσεων. Είναι δε χαρακτηριστική η δήλωση και του Άντονι Φάουτσι ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ακολουθεί σχεδόν μια κατακόρυφη καμπύλη.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετά σχολεία καθυστερούν την επιστροφή στις τάξεις, και παρόλο που οι αποφάσεις λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο, επηρεάζουν περίπου 450.000 μαθητές. 



Πηγή