Ιαπωνία: Ρολόι που έπαψε να χτυπά το 2011 απέκτησε… μυστηριωδώς ξανά ζωή


Ένα ρολόι που χτυπούσε ασταμάτητα για 100 χρόνια στην Ιαπωνία, σταμάτησε να λειτουργεί μετά τον μεγάλο σεισμό του 2011. Ωστόσο, το ρολόι… απέκτησε μυστηριωδώς ζωή ξανά, έπειτα από τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε φέτος στη χώρα.

Το ρολόι υπήρχε σε έναν βουδιστικό ναό και κατά τη διάρκεια του τσουνάμι που καταγράφηκε στη βορειοανατολική ακτή της χώρας το 2011 βυθίστηκε στο νερό. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ακολούθησε ο φονικός σεισμός, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18.000 άνθρωποι.

Ο ιδιοκτήτης του ρολογιού, ονόματι Bunshun Sakano, προσπάθησε μετά το τσουνάμι να επιδιορθώσει το ρολόι, χωρίς ωστόσο επιτυχία. Αυτό που προξενεί αίσθηση είναι ότι 10 χρόνια αργότερα, όταν καταγράφηκε στη χώρα νέα σεισμική δόνηση, άρχισε και πάλι να λειτουργεί. Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mainichi Shimbun», το ρολόι μετά τον σεισμό διεσώθη από ερείπια από τον αρχιερέα του ναού, Mr Sakano. Αφότου καταγράφηκε ο σεισμός το 2021 και ενώ ο αρχιερέας έλεγχε τον χώρο που ήταν αποθηκευμένο το ρολόι για τυχόν φθορές, άκουσε έναν χτύπο. Το ρολόι είχε αρχίσει να λειτουργεί!

Ο δημιουργός του ρολογιού δήλωσε στην εφημερίδα ότι το εκκρεμές πιθανότατα άρχισε να λειτουργεί ξανά λόγω του νέου ταρακουνήματος, το οποίο πιθανότατα μετακίνησε τη σκόνη που είχε σκαλώσει σε κάποιο σημείο του. Παράλληλα, τόνισε ότι η επαναλειτουργία του ρολογιού είναι σημάδι αναγέννησης και ανάκαμψης της χώρας.



Πηγή