Ισραήλ: Αρχαιολόγοι βρήκαν το δαχτυλίδι που θεραπεύει το hangover


Τα ωμά αυγά ή το Bloody Mary μπορεί να συστήνονται σήμερα για να ξεπεράσετε αποτελεσματικά το hangover, ωστόσο στο παρελθόν οι σχετικές θεραπείες ήταν και πιο ευφάνταστες και περισσότερο πλουμιστές. Για του λόγου το ασφαλές αρχαιολόγοι από το Ισραήλ βρήκαν μια εντελώς διαφορετική λύση που έρχεται από το παρελθόν και είναι ένα χρυσό δαχτυλίδι με αμέθυστο.

Το δαχτυλίδι αυτό βρέθηκε σε ανασκαφή στην πόλη Γιαβνέ, στον χώρο του μεγαλύτερου γνωστού οινοποιείου της βυζαντινής εποχής, σύμφωνα με τη εφορεία αρχαιοτήτων του Ισραήλ. Η χρήση του αμέθυστου μπορεί να γινόταν για να αποτραπούν οι παρενέργειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, εξήγησε ο αρχαιολόγος Αμίρ Γκολάνι στη σχετική ανακοίνωση.

«Πολλά προτερήματα συνδέονται με αυτό τον πολύτιμο λίθο, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής των παρενεργειών της κατανάλωσης αλκοόλ, του hangover», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Το δαχτυλίδι βρέθηκε 150 μέτρα μακριά από τα ερείπια αποθήκης, η οποία περιείχε αμφορείς. Το σημείο της ανασκαφής χρονολογείται περίπου στον 7ο αιώνα, δηλαδή στο τέλος της βυζαντινής περιόδου, αν και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το δαχτυλίδι μπορεί να είναι ακόμη πιο παλιό.

«Τα χρυσά δαχτυλίδια διακοσμημένα με αμέθυστο ήταν γνωστά στον ρωμαϊκό κόσμο και είναι πιθανό να ανήκει στην ελίτ που ζούσε στην πόλη ακόμη και στον 3ο αιώνα», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Πηγή: cnn.com



Πηγή