Νορβηγία: Επίθεση με τόξο και βέλη στην πόλη Κόνγκσμπεργκ – 4 νεκροί και πολλοί τραυματίες


Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από έναν άνδρα που χρησιμοποιώντας ένα τόξο και βέλη εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις στην νορβηγική πόλη Κόνγκσμπεργκ..

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη τόνισε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του.

Όπως μεταδίδουν νορβηγικά Μέσα, ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Reiner Winklarson, ο οποίος μάλιστα είχε προαναγγείλει την πράξη του, ανεβάζοντας πριν από λίγες ημέρες βίντεο στο YouTube με τις ικανότητές του. Δείτε φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη: 

norway1
norway2norway2
norway3norway3

Ο αρχηγός της νορβηγικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο άνδρας «έδρασε μόνος του».

Οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε πως έχει στηθεί μια πολύ μεγάλη επιχείρηση ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση, για την οποία έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Τα κίνητρα της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε σε διαφορετικές τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει 28.000 κατοίκους, παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Οι τραυματίες της επίθεσης έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη.

Τα νορβηγικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν ένα από τα βέλη που χρησιμοποίησε ο δράστης, καρφωμένο σε έναν τοίχο.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει τα στοιχεία του υπόπτου, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για έναν άνδρα που οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν.

«Δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό άλλων ανθρώπων», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος.



Πηγή