«Πέρασε» και στη Βρετανία η Όμικρον – Ύποπτα κρούσματα σε Γερμανία και Τσεχία


Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα – ή όπως ονομάστηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον ΕΟΔΥ – Όμικρον, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις υγειονομικές υπηρεσίες παγκοσμίως.

Η μετάλλαξη που φέρει αρκετές παραλλαγές βρέθηκε στη Νότια Αφρική και έκτοτε, οι χώρες της Ευρώπης έλαβαν αυστηρότερα μέτρα για τους ταξιδιώτες.

Ένα εικοσιτετράωρο μετά τον συναγερμό, η Βρετανία ανακοίνωσε επίσημα πως εντοπίστηκαν δύο ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι οποίοι σχετίζονταν με ταξίδι στις χώρες της Αφρικής.

«Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ», είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Την ίδια ώρα, ένα πιθανό κρούσμα της νέας μετάλλαξης βρίσκεται και στη Γερμανία.

«Χθες τη νύχτα πολλές μεταλλάξεις με χαρακτηριστικά σαν της Omicron βρέθηκαν σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από την Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων σε αυτό το δυτικό γερμανικό κρατίδιο, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Παίρνει σκληρά μέτρα το Βέλγιο μετά το πρώτο κρούσμα – Μίνι lockdown από το Σάββατο

Σε καθεστώς μίνι lockdown μπαίνει το Βέλγιο, μετά την ανακοίνωση του εντοπισμού του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης της Μποτσουάνα στη χώρα.

Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρο, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία μετέχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι περιφέρειες και οι κοινότητες.

Διαβάστε ακόμα: Μόνο εμβολιασμένοι, τριπλοτεσταρισμένοι και με ειδική άδεια ταξιδιώτες από τη Ν. Αφρική στην Ελλάδα

«Πάτησε» Ευρώπη η μετάλλαξη της Μποτσουάνας – Στο Βέλγιο το πρώτο κρούσμα

Pfizer/BioNTech έτοιμη για τη μετάλλαξη Μποτσουάνα σε λιγότερο από 6 εβδομάδες

Από αύριο, Σάββατο 27 Νοεμβρίου, κλείνουν όλα τα νυχτερινά κέντρα και οι ντισκοτέκ, ενώ η εστίαση θα κλείνει τις πόρτες της στις 11 μ.μ., ενώ θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι. Τέλος μπαίνει σε πάρτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους εκτός των ιδιωτικών κατοικιών (εξαιρούνται γάμοι και κηδείες).



Πηγή