Ποιες χώρες ανοίγουν τον δρόμο για την υποχρεωτικότητα της 3ης δόσης


Υποχρεωτική γίνεται η 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε Γαλλία και Αγία Πετρούπολη στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών. Επίσης, από αύριο (11 Νοεμβρίου) υποχρεωτικό γίνεται το εμβόλιο σε εργαζόμενους σε μονάδες υγείας της Βρετανίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι η αύξηση των κρουσμάτων και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία είναι ανησυχητικά και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν. Η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 60 ετών.

Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

«Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά», τόνισε ο ίδιος.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αναμένεται να καθιερωθεί και στην Αγία Πετρούπολη στα άτομα άνω των 60 και στις ευπαθείς ομάδες.

Επίσης, σε υποχρεωτικό εμβολιασμό υπόκεινται οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, την παραγωγή προϊόντων, τη μεταποίηση, τις κατασκευές, τις μεταφορές και τις υποδομές μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Πούλκοβο, του προσωπικού των αεροπορικών εταιρειών, των θαλάσσιων λιμένων και του προσωπικού των πλοίων.

Οι φοιτητές άνω των 18 ετών που κάνουν πρακτική άσκηση εκτός των ιδρυμάτων τους πρέπει επίσης να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου και με την δεύτερη έως τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% του συνόλου του εργατικού δυναμικού.



Πηγή