Σκωτία: 40 χρόνια ερημίτης χωρίς ηλεκτρικό ή τρεχούμενο νερό


Ένας ερημίτης, που ζούσε μόνος του σε μια χειροποίητη καλύβα για 40 ολόκληρα χρόνια, έχοντας αποφασίσει να ζήσει με τους δικούς του όρους και κανενός άλλου, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε ντοκιμαντέρ του BBC για τη ζωή του.

Ο Κεν Σμιθ, 74 ετών, έχει επιβιώσει για περίπου 40 δεκαετίες στα Υψίπεδα της Σκωτίας χωρίς ηλεκτρικό και τρεχούμενο νερό, βασιζόμενος σε μια φωτιά από κούτσουρα για να ζεσταθεί. Ο συνταξιούχος τρέφεται με ψάρι που πιάνει μόνος του, μούρα και λαχανικά που καλλιεργεί ο ίδιος, ενώ πλένει τα ρούχα του σε ένα μικρό εξωτερικό μπάνιο δίπλα στην καλύβα του, η οποία απέχει 2 ώρες περπάτημα από τον κοντινότερο δρόμο.

Σκωτία: 40 χρόνια ερημίτης χωρίς ηλεκτρικό ή τρεχούμενο νερό | one 15

Ένα εγκεφαλικό, που υπέστη πρόσφατα, έχει θολώσει την όραση του και του έχει προκαλέσει μερική απώλεια μνήμης, αναγκάζοντας τον να δέχεται πλέον βοήθεια από ανθρώπους που ζουν σε διπλανές περιοχές. «Είναι μια όμορφη ζωή», λέει ο Κεν στο BBC. «Όλοι εύχονται να μπορούσαν να την κάνουν, αλλά κανείς δεν μπορεί», εκτιμά ο ίδιος.

Αυτά και άλλα πολλά υπέροχα και ιδιαίτερα θα δουν οι τηλεθεατές στο ντοκιμαντέρ «The Hermit of Treig», που φιλοτεχνεί τα τελευταία 2 χρόνια η Λίζι ΜακΚένζι για λογαριασμό του βρετανικού δικτύου. Στη διάρκεια του θα πληροφορηθούν τα τραύματα που οδήγησαν τον Σμιθ να επιλέξει αυτή τη ζωή. Κατασκευαστής πυροσβεστικών σταθμών ήδη από τα 15 του, στα 26 του δέχτηκε την άνανδρη επίθεση μιας συμμορίας του δρόμου που εξαιτίας της εγκεφαλικής αιμορραγίας που προκάλεσαν τα χτυπήματα τους εκείνος έπεσε σε κώμα για 23 μέρες.

Σκωτία: 40 χρόνια ερημίτης χωρίς ηλεκτρικό ή τρεχούμενο νερό | two 12

Από εκεί και πέρα τίποτα δεν ήταν το ίδιο και από τη διέξοδο που του προσέφεραν τα μακρινά μοναχικά ταξίδια, οπότε πληροφορήθηκε το θάνατο των δικών του ανθρώπων που τον καταρράκωσε, αποφάσισε να ζήσει στο μόνο μέρος που του προσέφερε γαλήνη. Στα Υψίπεδα της Σκωτίας, μόνος, με τους δικούς του όρους…

Πηγή: dailymail.co.uk



Πηγή