Φλόριντα: Παράξενη «φλεγόμενη μπάλα» εξερράγη στον ουρανό


Η νύχτα έγινε μέρα το βράδυ της Δευτέρας στους ουρανούς της Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς κάτι που έμοιαζε σαν φωτεινή βολίδα, εντυπωσίασε και χιλιάδες κατοίκους της πολιτείας.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέκλυσαν το διαδίκτυο με βίντεο που δείχνουν τη φωτεινή αυτή βολίδα, ενώ η θέαση της έγινε ορατή μέχρι και στις Μπαχάμες.

Ορισμένοι ειδικοί δήλωσαν ότι η φωτεινή αυτή «μπάλα» θα μπορούσε να είναι ο αστεροειδής «2021 GW4» που αναμενόταν να περάσει κοντά από την Γη, σε απόσταση 13.000 χιλιομέτρων.

Φλόριντα

Σύμφωνα με τον Guardian, την Τρίτη ξεκίνησε η διαμάχη σχετικά με το τι ήταν αυτό του οποίου έγιναν μάρτυρες. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν αστεροειδής 2021 GW4, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε ημέρες από αστρονόμους στο Mount Lemmon SkyCenter στην Αριζόνα και υπολογίστηκε ότι θα ταξιδέψει επικίνδυνα κοντά τη Δευτέρα σε έναν αριθμό δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο κοντινότερος από τους οποίους είναι μόλις 2.000 χιλιόμετρα μακριά.

Έχοντας σχεδόν το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, ο αστεροειδής θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα της Γης. Ωστόσο, το πέρασμα λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης της Γης από τη Σελήνη, συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα πιο κοντινά των τελευταίων χρόνων.

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Φλόριντα – Προβληματισμός στους ειδικούς

Μερικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι από τον αστεροειδή. Ο αστρονόμος Jonathan McDowell του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ -Σμιθσόνιαν δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν μια συνηθισμένη μπάλα φωτιάς που δεν είχε σχέση με τον GW4.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης περισσότερα από 200 άτομα είχαν υποβάλει αναφορές και βίντεο στο AMS, καθιστώντας το γεγονός ένα από τα μεγαλύτερα στη βάση δεδομένων το 2021.

Οι διαφωνίες πάντως μεταξύ των ειδικών για το τι ακριβώς ήταν αυτό το αντικείμενο, έχουν κάνει πολλούς να νιώθουν άβολα

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή