Το κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την ελίτ της ελληνικής κολύμβησης, καθώς το προσεχές Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Ιανουαρίου 2026, θα πραγματοποιηθούν οι 3οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κολύμβησης που διοργανώνει η Ολυμπιάδα Ιωαννίνων.
Η διοργάνωση, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς της Ηπείρου, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε όγκο και παλμό. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 770 αθλητές και αθλήτριες από 39 σωματεία ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας, μετατρέποντας την πόλη των Ιωαννίνων στο επίκεντρο του υγρού στίβου για το διήμερο.
Η παρουσία τόσων πολλών ομάδων και αθλητών υψηλού επιπέδου εγγυάται ένα πλούσιο θέαμα με έντονο συναγωνισμό και μεγάλες επιδόσεις. Η διοίκηση της Ολυμπιάδας Ιωαννίνων σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του ΠΕΑΚ έχουν μεριμνήσει για όλες τις απαραίτητες οργανωτικές λεπτομέρειες, ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια.
Πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η διοργάνωση αυτή αποτελεί και μια σημαντική «ένεση» για την τοπική οικονομία, καθώς εκατοντάδες συνοδοί, προπονητές και φίλαθλοι αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη, αναδεικνύοντας τα Ιωάννινα ως έναν κορυφαίο προορισμό αθλητικού τουρισμού. Οι φίλοι της κολύμβησης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των μελλοντικών πρωταθλητών σε ένα γεμάτο πρόγραμμα που θα καλύψει όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.