Dark Mode Light Mode

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας

Πατόντας το κουμπί εγγραφή, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης
Βρείτε μας
Βρείτε μας
Συνδρομή Συνδρομή
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ
Διαβάστε τώρα το τελευταίο φύλλο του Τύπου Ηπείρου -> Κάντε κλικ ΕΔΩ

Ανακοινώθηκε το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2024


Ένα πορτογαλικό μαλακό τυρί από ωμό πρόβειο γάλα, το Queijo de Ovelha Amanteigado, είναι ο νικητής του 2024 στον ετήσιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου τυριού στον κόσμο.

Τα φετινά World Cheese Awards είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία τους – απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 1988 – με 4.786 τυριά από 47 χώρες. Στην πορτογαλική πόλη Βιζέου, 240 ειδικοί από όλο τον κόσμο τα δοκίμασαν για να επιλέξουν τον νικητή.

https://www.instagram.com/p/DCbZozbtga2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το Queijo de Ovelha Amanteigado παράγεται από το μικρό τυροκομείο Quinta do Pomar, με μόλις 10 εργαζόμενους, στην κοινότητα Soalheira. Συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 14 φιναλίστ που περιλάμβαναν πέντε ελβετικά τυριά, καθώς και τυριά από τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νορβηγία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Φτιαγμένο με χορτοφαγική πυτιά από γαϊδουράγκαθα, περιγράφεται ως ένα γυαλιστερό, βουτυρένιο τυρί με μια βοτανική πικράδα στη γεύση, «ένα μεγαλειώδες ταίριασμα πρωτεΐνης και λίπους».

Σε κάθε ένα από τα 104 τραπέζια που στήθηκαν στο γήπεδο Pavilhão Multiusos de Viseu, τοποθετήθηκαν περίπου 40 τυριά όλων των σχημάτων, χρωμάτων, μεγεθών, ηλικιών και υφών. Για να μπορέσουν οι μικροί παραγωγοί να στείλουν τα προϊόντα τους, δημιουργήθηκαν 20 σημεία συλλογής σε όλο τον κόσμο, σε χώρες όπως η Ινδία, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Κολομβία και η Ουκρανία.

https://www.instagram.com/reel/DCd1oPeoobX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ομάδες δύο ή τριών κριτών σε κάθε τραπέζι αξιολογούσαν κάθε συμμετοχή ως προς την εμφάνιση, την αίσθηση, την οσμή, τη γεύση και την υφή στο στόμα. Κάθε ομάδα επέλεξε τέσσερις φιναλίστ, στις κατηγορίες χάλκινο, ασημένιο, χρυσό και σούπερ χρυσό. Οι φιναλίστ της τελευταίας κατηγορίας συμμετείχαν στον τελικό διαγωνισμό γευσιγνωσίας για να αναδειχθεί ο νικητής του 2024.

Πέρυσι, τον διαγωνισμό κέρδισε το Nidelven Blå, ένα νορβηγικό ημίσκληρο μπλε τυρί, που παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα στο τυροκομείο Gangstad Gårdsysteri. Ξεχώρισε για την πυκνή κρεμώδη υφή του και τις φρουτώδεις αποχρώσεις του που θύμιζαν κρασί.

Με πληροφορίες από: World’s best cheese for 2024 is revealed by Barry Neild, CNN





Πηγή

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας

Πατόντας το κουμπί εγγραφή, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης
Add a comment Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Post

ΤτΕ: Στα 7,7 δισ. ευρώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο εννιάμηνο - Πώς κινήθηκαν οι τουριστικές εισπράξεις - Οικονομικός Ταχυδρόμος

Next Post

ΣτΕ: Κύμα προσφυγών της πανεπιστημιακής κοινότητας κατά της λειτουργίας των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Advertisement