QAnon Shaman: «Είμαι εραστής των ΗΠΑ, όχι τιμωρός της»


Ο κατηγορούμενος ως ηγέτης της εισβολής στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ με το όνομα «QAnon Shaman» επιμένει ότι απλώς προσπαθούσε να προσφέρει μερικές «θετικές δονήσεις αγάπης» στη Γερουσία κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Ιανουαρίου.

Ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, ο ημίγυμνος άντρας από την Αριζόνα που φορούσε ένα γούνινο παλτό, κέρατα και είχε περίτεχνα χρώματα στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια των ταραχών στις 6 Ιανουαρίου, είπε στην εκπομπή «60 Minutes» στα πρώτα του σχόλια μετά την φυλάκισή του, ότι οι ενέργειές του δεν είχαν ως σκοπό την επίθεση κατά των ΗΠΑ.

«Όχι, δεν ισχύει αυτό», είπε ο Τσάνσλεϊ στην ανταποκρίτρια Λόρι Σεγκάλ. «Οι ενέργειές μου δεν είχαν ως σκοπό την επίθεση κατά της χώρας μου. Αυτό είναι λάθος. Αυτό είναι εντελώς ανακριβές», είπε.

Ο Τσάνσλεϊ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν είναι ένοχος για δύο κατηγορίες κακουργήματος και τέσσερις πλημμεληματικές παραβάσεις, παραδέχτηκε μεν ότι εισέβαλε μέσα στο Καπιτώλιο, αλλά ισχυρίστηκε ότι εμπόδισε άλλους από το να προκαλέσουν καταστροφές.

«Μπήκα μέσα τραγουδώντας», ανέφερε ο Τσάνσλεϊ. «Και αυτό είναι μέρος του τελετουργικού του σαμανισμού. Πρόκειται για τη δημιουργία θετικών δονήσεων σε ένα ιερό σημείο. Σταμάτησα επίσης ανθρώπους από το να κλέβουν και να βανδαλίζουν αυτόν τον ιερό χώρο, τη Γερουσία».

I was wrong. Period': QAnon Shaman apologizes for entering Capitol | KLBK |  KAMC | EverythingLubbock.com
Ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ

Ο Τσάνσλεϊ, ο οποίος έχει ζητήσει συγγνώμη για την εισβολή στο Καπιτώλιο, τόνισε επίσης πως είπε και μια προσευχή για να επιστρέψει η «θεία φώτιση» στους Νομοθέτες, καθώς θεωρεί πως την έχουν απεμπολήσει. Νιώθει πικραμένος που δεν του δόθηκε χάρη από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ τόνισε πως ποτέ δεν έστειλε απειλητικό μήνυμα στον πρώην αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.

Παράλληλα τόνισε πως «νόμισα πως οι αστυνομικοί μας έδωσαν το ελεύθερο να μπούμε, καθώς κανένας δεν μας εμπόδισε ουσιαστικά. Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω κανένα, είμαι εραστής της Αμερικής και όχι τιμωρός της. Θεωρώ τον εαυτό μου πιστό στο Σύνταγμα. Θεωρώ τον εαυτό μου πιστό στην αλήθεια και τις ιδρυτικές μας αρχές. Θεωρώ τον εαυτό μου πιστό στον Θεό».

Ένας δικαστής θα ακούσει τα επιχειρήματά του την Παρασκευή και θα αποφασίσει για το αν θα πρέπει να αποφυλακιστεί με εγγύηση μέχρι να γίνει η δίκη του το καλοκαίρι. Αν κριθεί ένοχος, τότε θα έρθει αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμα 300 άτομα.



Πηγή