Σε συνομιλίες με Πολωνία και Ιταλία ο Όρμπαν για ένταξη σε άλλη ευρωομάδα


Το κυβερνών κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας βρίσκεται σε συνομιλίες με συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού Matteo Salvini, καθώς αναζητά να ενταχθεί σε μια νέα ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν την Παρασκευή.

Την περασμένη Τετάρτη, το Fidesz αποχώρησε από μεγαλύτερη κεντροδεξιά πολιτική ομάδα στο κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σύμφωνα με τον Ορμπάν, μετά την αποχώρηση της Τετάρτης ξεκίνησε συνομιλίες με πολιτικούς συμμάχους στην Πολωνία, χωρίς να κατονομάζει όμως το κόμμα.

Το Fidesz βρέθηκε σε συνομιλίες και με τον Ιταλό Salvini και επίσης την Giorgia Meloni, η οποία είναι ηγέτης των Brothers of Italy, ενός εθνικιστικού συντηρητικού κόμματος.

Ο Όρμπαν είπε πως ο στόχος είναι να υπάρξει μια πολιτική στέγη για το Fidesz και συμμαχία με παρόμοιες δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν θέλουν μετανάστες και θέλουν να «προστατεύσουν» τις παραδοσιακές αξίες.

Η ΕΕ κατηγορεί τον Ορμπάν ότι θέτει τη Δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης, τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς υπό αυστηρότερο κυβερνητικό έλεγχο. Ο Όρμπαν, ο οποίος την επόμενη χρονιά διεκδικεί εκ νέου την εξουσία, απορρίπτει την κριτική και αρνείται να αλλάξει τακτική.

Πηγή: Reuters



Πηγή