Θεσσαλονίκη: Πέταξαν μολότοφ σε δημοτικό σχολείο


Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σήμερα Παρασκευή (26/3) στο Δημοτικό Σχολείο της Ευαγγελίστριας της Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου.

Όπως καταγγέλλει ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών σε ανακοίνωσή του, άγνωστα άτομα πέταξαν στον προαύλιο χώρο δύο βόμβες μολότοφ, οι οποίες εξερράγησαν χωρίς ευτυχώς να προκληθεί πυρκαγιά ή ζημιές στο σχολείο.

Τα τεκμήρια της επίθεσης εντόπισε το πρωί η διευθύντρια Βασιλική Πεσλή κατά την προσέλευσή της στο σχολείο, η οποία και ειδοποίησε άμεσα τη διοίκηση του δήμου καθώς και την Αστυνομία, άνδρες της οποίας περισυνέλεξαν τα υλικά.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ζητά ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής ενώ έχει υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «Πριν λίγες ημέρες είχαμε εμπρηστικές επιθέσεις σε οχήματα του δήμου μας. Σήμερα είχαμε επίθεση σε σχολείο με βόμβες μολότοφ, και αύριο ποιος ξέρει τι μπορεί να ακολουθήσει απειλώντας όχι μόνο περιουσίες αλλά κυρίως ανθρώπινες ζωές.

Φαίνεται ότι όλα αυτά δεν συγκινούν τους έχοντες την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή μας και της προστασίας των πολιτών, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να αγνοούν τις κραυγές αγωνίας της κοινωνίας και τις διαδοχικές μας παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης με 24ωρες πεζές και εποχούμενες περιπολίες»,



Πηγή